Qafës kanzeroz

Qafës së mitrës kanzeroz referohet sëmundjeve malinje të aparatit gjenital femëror. Kjo është incidenca e dytë e kancerit pas kancerit të gjirit patologji në femra. Lokalizimi i kancerit të qafës së mitrës janë dy llojesh:

 • Tumoret squamous (90% e rasteve);

 • adenokarcinoma e mitrës (më pak e zakonshme, jo më shumë se 20% e të gjithë të sëmurë).


 • Shkaqet e karcinomës të qafës së mitrës


  Shkencëtarët besojnë se tumoreve malinje të shkaktuara nga mutacionet gjenetike rezultojnë nga materiale të qelizave nën ndikimin e faktorëve të jashtëm dhe të brendshëm negative të trupit. Faktorë të tillë të përfshijnë:


 • prania e viruseve potencialisht kancerogjene në trupin (papillomavirus dhe herpes);

 • zakone të këqija, veçanërisht pirja e duhanit;

 • hershme dhe të përzier;

 • dëmtimi i mitrës gjatë ndërhyrjeve lindjes, abortit, kujdesit shëndetësor.


 • Simptomat dhe diagnoza e karcinomës të qafës së mitrës


  Rreziku i kancerit të qafës së mitrës është që në fazat e hershme kur shanset e shërimit të plotë janë të mëdha, kjo mund të jetë asimptomatike. Kur procesi është tashmë në zhvillim e sipër, ju mund të përjetojnë simptoma të tilla si:

 • diktim në mes të periudhave të menstruacioneve, pas raportit seksual;

 • dhimbje në zonën e legenit, abdomen;

 • paraqitja e ënjtje limfatike nyjet në zonë.


 • Diagnostikuar tumor kryesisht gjatë shqyrtimeve të planifikuara të gjinekologë. Vizitat e rregullta te mjeku lejon kohë për të parë zhvillimin e dysplasia qafës së mitrës, e cila ka të bëjë me lezione precancerous.
  Shfaqja e qelizave në shenjat e qafës së mitrës mukusit e atypia thotë kancerin fazë zero qafës së mitrës, e cila është e njohur ndryshe tumor preynvazyvnoy ose tumor qafës së mitrës në vend. Kjo fazë karakterizohet nga mungesa e atypia mbirjes në shtresat më të thella të qafës së mitrës.

  Preynvazyvnoy tumor trajtohet çon në infiltrimit gradual kancerin e qafës së mitrës thellë. Nëse infektimi është i vogël, 3 mm, atëherë flasim për qafën e mitrës mykrokartsynome, i cili është ende i mirë për terapi.
  Rëndësia e diagnostikimit të hershëm të sëmundjes të luajnë një ekzaminimet parandaluese të mitrës në kirurgjie gjinekologjike dhe të kryejë studime të tjera, të vija në onkotsytolohiyu (provë Papanykalau), kolposkopisë, biopsi.

  Trajtimi i karcinomës të qafës së mitrës  Trajtimi i kancerit të qafës së mitrës caktohet duke marrë parasysh fazat e, Lokalizim, ashpërsia. Në llogaritjen e marrë si mosha e gruas, dëshira e saj për t'u bërë një nënë.

  Në raste të butë, vajzat e reja mund të jetë heqja kirurgjikale e indeve të prekura përdorimit qafën e mitrës konizatsiyi, metodat e radio terapi valë ndjekur nga kimioterapia dhe rrezatimi.
  Gratë përtej moshës riprodhuese dhe me sëmundje të avancuar tregoi trajtim operativ, shpesh tumor larguar së bashku me të gjithë mitrës. Rrezatimi dhe kimioterapia janë mbajtur për të arritur një trajtim të plotë, parandalimin e rikthim të tumoreve dhe metastases në organe të tjera.