Fibroids mitrës intersticiale

Në vitet e fundit gjithnjë e më shumë çifte të reja të kenë vështirësi në konceptimin e fëmijëve. Çrregullime të funksionit riprodhues janë të zakonshme në shoqëri. Në këtë artikull ne do të flasim për një sëmundje më të zakonshme femër - fibroids intersticiale.

Fibroids mitrës (formë intersticiale)


Fibroids mitrës (formë intersticiale) - është formimi i trupit beninje të mitrës, i përbërë nga indet e muskujve të butë, e cila më pas, për shkak të hypoxia indeve (mungesa e ngopjes me oksigjen) proceset e fillimit fijor.

Përveç rritjes së numrit të rasteve të raportuara, mjekët gjithashtu theksohet shënuar "përtëritje" të sëmundjes - më shpesh fibroids diagnostikuar në gratë dhe vajzat e reja. Interpretimi i këtij fenomeni është i dyfishtë: disa mjekë këmbëngulin se arsyeja është kushtet e pafavorshme ekologjike të botës moderne dhe shpërndarja masive e trajtimit "agresive" dhe diagnostike metodat në obstetrikë (abortit, laparoscopy, curettage diagnostikues dhe kështu me radhë D.). Një pjesë tjetër e ekspertëve beson se shkaku kryesor i përkeqësimit të Statistikave është për të përmirësuar kapacitetet diagnostike në mjekësi moderne, e cila lejon për të identifikuar një përqindje më të lartë të sëmundjes se më parë.Rreziku i fibroids rritet kur:

 • trashje;

 • mjete të shpeshta (kirurgjikale) ndërhyrja - aborti, laparoscopy, scraping;

 • sëmundje urogjenital në formë kronike;

 • çrregullime endokrine;

 • sëmundjet gjinekologjike;

 • stresi dhe somatike çrregullime;

 • Jeta parregullt seksual apo pakënaqësi seksuale;

 • predispozicion gjenetik;

 • mosha 35-50 vjet.


 • Fibroids mitrës intersticiale dhe shtatzënia


  Fibroids intersticiale mund të shkaktojë një numër të komplikimeve, një prej të cilave është e infertilitetit. Sipas statistikave mjekësore, rreth 20% e grave me kancer të mitrës pafrytshme. Vështirësi shtesë është fakti se shkaqet e infertilitetit me kancer të mitrës nuk është kuptuar plotësisht. Shumë gra viteve të gjata të vuajnë këtë sëmundje sukses ushqejë dhe kanë fëmijë, në të tjerat janë devijime të shumta gjatë shtatzënisë, deri në përfundimin e saj, gjakderdhje, shkëputje placentar apo nekrozë e fetusit.

  Shpesh, në qoftë se njësitë janë fibroids vogla, shtatzënia vazhdon pa probleme. Në raste të tilla, mënyra e ofrimit të (lindjes natyrore ose cezariane) zgjidhen individualisht. Shumica e ekspertëve besojnë se gratë shtatzëna me miomes mitrës duhet të shtruar në spital për 36-39 javë për të kryer një studim dhe të zgjedhin metodën më të përshtatshme të shpërndarjes.

  Fibroids mitrës intersticiale, trajtim


  Në varësi nga shkalla e sëmundjes dhe format e tij ka disa metoda të trajtimit:

 • Terapi konservative. Emërohet fizioterapie, vitamina dhe ilaçe.

 • Trajtimi kirurgjik (kirurgji).

 • Kombinuar. Kombinon metodat e mësipërme.


 • Zgjedhja e trajtimit varet nga një numër adekuat dhe madhësia e njësive fibroids, mosha e pacientit, dëshirat e saj, formë dhe ashpërsia e sëmundjes, çrregullime shoqëruese ose kronike e trupit.