Inflamacioni i qafës së mitrës - shenja

Inflamacion i mitrës (teorisë mjekësore zakonisht më i njohur si cervicitin) - një sëmundje mjaft të zakonshme gjinekologjike. Sipas statistikave mjekësore, simptomat klinike të inflamacionit të mitrës ndjen çdo tre gra, por mjekët thonë se ata nuk tservytsytov diagnostikuar shumë më tepër.

Shkaqet inflamacion i qafës së mitrës • Shumica cervicitin është natyra ngjitëse (bakteriale, fungale apo virale). Në shumicën e rasteve, inflamacion shkaku i qafës së mitrës janë vetëm infeksioneve gjenitale, gonorre, Trichomonas dhe klamidia, të paktën - E. coli dhe llojet e ndryshme të COCCI.

 • Inflamim mund të zhvillohet si pasojë e lëndimeve traumatike të mitrës, veçanërisht pas abortit, pas instalimit të një spirale ose heqjen e saj. Disa herë shkaktojë inflamacion i qafës së mitrës, është në praninë e lezioneve kanceroze ose precancerous e organeve. Proceset inflamatore në qafën e mitrës mitrës shpesh ngrihet kundër sëmundjeve të tjera të sistemit riprodhues. Në këtë rast nuk është shpesh inflamacion i njëkohshëm i kanalit të qafës së mitrës.


 • Është e rëndësishme të dini se pavarësisht nga shkaku, rrezikut të cervicitin lartë, më të ulët mbrojtjen imunitare. Kjo është, kombinimi i faktorëve të mësipërm dhe shkakton gjendjen e dobët të imunitetit, rrezikun e inflamacion të rritet qafën e mitrës në mënyrë të konsiderueshme.

  Simptomet e inflamacion të qafës së mitrës


  Simptomet e inflamacion zakonisht shprehen moderuar. Nuk janë të ashtuquajturat "duo" simptomat klasike të inflamacionit të mitrës:

 • Shkarkimit të bollshme nga organet gjenitale. Në secilin rast (në varësi të patogjen) caktimin e përbërjes të ndryshme dhe qëndrueshmëri. Shumica e grave ankohen forcimi përzgjedhje të përzier me mukozë ose qelb.

 • Lakueshëm, herpes dhe / ose një dhimbje e shurdhër në bark.


 • Mjaft të rralla, por ende simptomat e mundshme të inflamacionit të qafës së mitrës janë:


 • një rritje të lehtë në temperaturën e trupit të qëndrueshme në lartësinë e duhur 37-372 s?;

 • dhimbje ose siklet gjatë urinimit;

 • dhimbje gjatë raportit seksual;

 • dhimbje në shpinë të ulët.


 • Cervicitin shumë "fshehtë" sëmundja nuk është e pazakontë kur një grua nuk vëreni ndonjë ndryshim të rëndësishëm në shtetin e procesit inflamator në ndërkohë shëndetin e tij dhe vazhdon të rritet, përfundimisht duke kaluar në formën kronike.
  Si inflamacion kronik dhe erozioni i qafës së mitrës ka qenë prej kohësh provuar, forma të avancuara të sëmundjes në shumicën e rasteve shkon për të erozionit. Në rast të përhapjes mëtejshëm të infeksionit inflamacion kronik të qafës së mitrës kërcënojnë varfëri, dhe shtatzëninë - abort.

  Për këtë arsye, prania e edhe ndryshime të vogla në shëndet që ngjajnë shenja të inflamacionit të mitrës duhet të kontaktojnë një gjinekolog. Për të përcaktuar statusin e mjekut mitrës qafës së mitrës gjasa do të rekomandojë për të shkuar Citologjia.
  Analiza për Citologjia sugjeron jo vetëm inflamacion të mundshme të qafës së mitrës, por edhe për të vlerësuar gjendjen e saj në përgjithësi, për të përcaktuar prania ose mungesa e proceseve të tjera patologjike, duke përfshirë edhe kancerin.
  Në prani të inflamacionit të mitrës zakonisht tregohet tsytohramme shkurtim MPS - lloji inflamatore e goditje. Kjo do të thotë se qelizat janë studiuar në një numër të anomalive që tregojnë inflamacion kronik. Lista e devijimeve zakonisht pikë të pranishëm për rritjen e numrit të qelizave të bardha të gjakut, si dhe një artikull në praninë e patogjen (në rast të pamundësisë për të përcaktuar patogjen më shumë hulumtime është e nevojshme).

  Kështu, në prani të tsytohramme shenja të inflamacionit të mitrës, mjeku dërgon pacientin për shqyrtim të mëtejshëm për të përcaktuar shkakun e sëmundjes dhe emërimin e trajtimit të duhur.