Mitër Grave

Mitra e gruas është një organ i uritur e çuditshme, brenda së cilës është zhvillimi i fetusit që nga momenti i konceptimit të lindjes. Ajo është e vendosur në mes të zgavrën e komblikut, fshikëzës dhe para rektum. Forma e këtij organi i ngjan një dardhë.
Cilat janë karakteristikat anatomike e strukturës së mitrës?
Sot, ndoshta, çdo vajzë e di se si të duken si mitër femërore. Struktura e mitrës femër fshehtë fund, trupit dhe qafën. Fund është pjesa më konveks të trupit që normalisht në trup.

Trupi i uterusit ka një formë konike dhe korrespondon me qëndër të trupit. Deri në fund të trupit të mitrës shkon në qafë. Kjo pjesë e qafës, e cila menaxhon pak në vaginë quhet vaginale.
Mitra e gruas është i vogël në madhësi dhe peshë. Gjatësia e saj është mesatarisht 7,8 cm, dhe mund të arrijnë një peshë prej 30-50 g. Megjithatë, pas lindjes, këto parametra janë pak rritje. Në shtatzënisë, për shkak të elasticitetit të madhësisë murin e mitrës kjo mund të rritet deri në 30 cm në lartësi dhe 20 cm në gjerësi.
Cilat sëmundje janë më të zakonshme në gratë dhe se si zbulimi i tyre në kohën e duhur?

Sëmundjet e sistemit riprodhues të femrës quhet sëmundjeve gjinekologjike ose grave mitrës. Prekur më shpesh me shtojca dhe vezoret.
Për të menjëherë të krijojë ekzistencën e patologjisë dhe sa më shpejt të jetë e mundur për të parë një mjek çdo grua duhet të dinë të ashtuquajturat shenjat e sëmundjeve gjinekologjike. Shumica e tyre ndodhin menjëherë pas infeksionit (endometritis, Endometrioza).
Më shpesh, simptomat kryesore të sëmundjeve gjinekologjike janë:

  • dhimbje barku;

  • prania e sekrecioneve të natyrës të ndryshme;

  • parregullsi menstruale.


  • Megjithatë, në disa raste, natyra dhe lloji i shkarkimit diagnozën e mundshme.
    Parandalimi i sëmundjeve gjinekologjike
    Në mënyrë për të parandaluar zhvillimin e grave (sëmundjet gjinekologjike mitrës, çdo vajzë duhet të ndjekin disa rregulla të higjienës, sepse përndryshe ajo çon në sëmundjet infektive.
    Përveç kësaj, provuar klinikisht se shkas për zhvillimin e sëmundjeve të grave është pereutomlyaemosty stresi, shkelje të ditës. Këta faktorë çojnë në ndërprerjet hormonale, të cilat janë nga ana e shkaktojnë zhvillimin e sëmundjeve.