Inflamacion të mitrës - Simptomat

Ritmi modern i jetës, ulja e vlerave kulturore, e lënë pas dore shëndetin e tyre dhe të gjitha manifestimet e tjera të urbanizimit kryesisht lënë gjurmët e saj në sistemin riprodhues të femrës. Sot një grua si kurrë më parë të ekspozuar ndaj sëmundjeve të ndryshme, dhe në veçanti simptoma mjaft të zakonshme të inflamacion të rreshtim të mitrës.
Për të filluar, të marrë në konsideratë faktorët që kontribuojnë në shfaqjen e endometritis:

 • Pra, gjëja e parë që të mos bëjë pa infeksion. Me etiologji saj i sëmundjes mund të jenë specifike (të shkaktuara nga një infeksion, një transmetueshme seksualisht) dhe nonspecific (inflamacion të kontribuojë për përfaqësues microflora patogjen).

 • Ndërhyrje të mëtejshme kirurgjikale, të tilla si aborteve, cezariane, curettage diagnostikues me vend të konsiderueshëm në rëndësi në edukimin e endometritis.

 • Pasojat Postpartum - mbetjet e mbeturinave, një shkak i zakonshëm i inflamacionit të mitrës.

 • Spirale intrauterine.

 • Seksual vepron periudhë kohore. • Simptomet e inflamacion të mitrës në femra  Një pikë e rëndësishme në trajtimin e çdo sëmundje - është kohë dhe diagnostikuar saktë. Një specialist i kualifikuar lehtësisht të identifikojë simptomat e inflamacionit të mitrës dhe të përshkruajnë trajtim.

  Veçantitë e rrjedhjeve të dallojë format kronike dhe akute të sëmundjes. Le të konsiderojmë simptomat e inflamacionit të mitrës të çdo detaj.

  Cilat janë simptomat e inflamacionit akut të mitrës?  Inflamacion akut nuk mund të shkojnë pa u vënë re, për shkak të simptomave të theksuar, e cila duket tashmë në 3-4 ditë pas infeksionit në mitër. Në këtë rast pacienti janë vërejtur:

 • dhimbje të forta në bark;

 • nauze, vjellje, ethe, puls të shpejtë, gjendje e sëmurë;

 • shkarkimit të pazakontë lëngshëm-purulent, ndonjëherë të përgjakshme) - një nga simptomat e inflamacionit të mitrës në femra;

 • kur mjeku shikuarat tha Madhësia mitrës zgjeruar dhe zbutjen e saj dhe butësi;

 • simptomë karakteristikë e inflamacionit të mitrës që ndodh pas lindjes apo operacion - është gjakderdhje të tepërt. • Në kryerjen e një trajtimi të përshtatshëm, i cili është kryer në spital, të gjitha simptomat e inflamacionit të mitrës janë të shpejtë të mjaftueshme. Në përgjithësi, shërim të plotë ndodh brenda dhjetë ditëve. Gjithashtu, trajtimi korrekt i inflamacionit nuk ka shkuar në një formë kronike që vazhdon më i komplikuar dhe ka disa pasoja negative.

  Në qoftë se për shkak të rrethanave të caktuara nuk ishin kuruar sëmundje, simptomat e shurdhër pas një kohë. Megjithatë, kjo tregon kalimin e sëmundjes në subakut apo kronik. Pacientët me këto sëmundje mund të ankohen për:

 • cikli menstrual;

 • gjakderdhje jashtë menstruacioneve;

 • Dhimbje (edhe pse pa majë, por ende herë pas here bërë veten të njohur);

 • Gruaja përzgjedhje të shëndoshë pazakonta. • Shpesh ndodh që inflamacion mitrës lidhur jo vetëm me mukozës, por përhapja në myometrium - shtresë e muskujve. Në një situatë të tillë trajtim disi e komplikuar.

  Simptomet e inflamacion të mitrës mund të ndodhë si pasojë e një sëmundje ekzistuese kronike e vezoreve dhe tubave fallopiane.

  Trajtimi i inflamacionit

  Trajtimi i inflamacionit ka caktuar një mjek pas ekzaminimit kërkuar. Kjo terapi e kombinuar për qëllim eliminimin e infeksioneve (antibiotikët), antiallergic, imunitar, rritjen drogë, vitamina dhe një listë të ilaçeve të tjera të nevojshme. E pra provuar fizioterapi.