Vdisni mitër - Shkaqet

"Pse është mitra dhe bëj atë mënyrë?" - Ne besojmë se këto çështje nuk janë një grua. Në mënyrë që të kuptojnë natyrën e ndonjë shmangie nga pozicioni standarde të mitrës lexojmë artikullin tonë.
Një terminologjia pak
Ka tre koncepte kryesore devijim mitrës.

 • Hyperantefleksyya - Refuzimi i mitrës anteriorly.

 • Retrofleksyya - të fortë prapa përkulem kanceri - forma më e zakonshme e refuzimit.

 • Leterofleksyya - Devijimi majtas ose djathtas.


 • 2 është konsideruar pozicioni normal i mitrës:


 • kur ajo është në një anim të vogël përpara, duke formuar një këllëf qafën me një kënd të hapur;

 • kur mitra dhe qafën e mitrës vaginë janë të vendosura në një aeroplan.


 • Pse është e mitrës bëj?


  Arsyet kryesore të bëj qafën e mitrës janë:

 • lindjet e vështira ndodhin me thyerje e muskujt e legenit kat;

 • endometriosis (sëmundje gjinekologjik shoqërohet me rritjen e qelizave endometrial jashtë endometrium vetë);

 • kapsllëk të shpeshta ose kronike;

 • prania e sëmundjeve tumorale e cila suppresses mitrës tumorit, duke formuar një kthesë apo bend;

 • shkak i zakonshëm i kancerit të përkulem prapa është dhëmbëza (adhesions) pas inflamacion, infeksion apo kirurgji;

 • dobësimin e legenit muskujt komunikimit dhe katin e legenit;

 • patologji kongjenitale;

 • humbje peshe të shpejtë dhe dramatike;

 • karakteristikat individuale të grave apo trashëgimisë, me të cilat bëj mitrës kongjenitale transmetohet nga nëna tek vajza.


 • Si dhe në çfarë baze mund të përcaktojë bëj e mitrës?


  Shpesh, çdo formë e kthesa kalon pa u vënë re për një grua. Mbi atë që ajo mund të mësojnë vetëm rastësisht në shqyrtimin e planifikuar e një specialisti. Shumë rrallë vërejtur këto simptome.


 • Menstruacioneve dhimbshme.

 • Crregullimet e ciklit menstrual (rritje mujore në kohëzgjatje dhe volume).

 • Kapsllëk.

 • Shfaqja Beley. Beli - shkarkimi i fortë pazakontë vaginale që mund të jetë i holluar me ujë, qumështi të bardhë dhe nganjëherë të verdhë-gjelbër. Ndonjëherë të bardhë me erë të pakëndshme të keq dhe të shkaktojë kruamje.


 • Në klinikat për të diagnostikuar përkulem qafën e mitrës duke përdorur një biopsi (qelizat e mostrave) dhe Kolposkopi (ekzaminimin e vaginës dhe mitrës duke përdorur një colposcope).

  Trajtimi i vdesin të qafës së mitrës


  Trajtimi është administruar zakonisht pas një ekzaminim të plotë. Si trajtimin përdorur metodat e mëposhtme.

 • Likuidimi bëj gjinekolog. Mjeku bën një operacion të thjeshtë, për të cilat nuk keni për të shkuar në spital. Gjatë këtij operacioni, vënë në mitër për pozicionin e saj normal. Ndonjëherë pas këtyre procedurave, gruaja ofroi shpif për dikë pessary - një pajisje të veçantë e cila mban në mitër në pozitë.

 • Një ushqim korrigjim.

 • Sigurisht caktuar e terapisë vitaminë.

 • Ushtrim rekomanduara, ose ushtrime të veçanta terapeutike, gjatë të cilit një rol të veçantë për të mos vendosur të ushtrimeve vetëm, por shkalla në të cilën ato janë kryer.

 • Masazh gjinekologjik kombinuar me hidro masazh dhe baltë aplikacioneve që janë aplikuar në bigëzim.

 • Është gjithashtu e rekomanduar për të mbrojtur veten nga heqjen e peshës dhe e gjatë e njerëzve të drejtë.


 • Nëse një grua nuk është i shqetësuar pozitën e saj mitrës, kjo nuk do të ndjehen siklet, nuk konceptimin e problemit, ajo mund të jetë se ajo nuk kërkon trajtim. Por ajo duhet të konfirmojë nga personel i kualifikuar.

  Vdisni vajzat mitrës


  Ne do të donte të marrin në konsideratë besimin e përhapur se në qoftë se ju filloni të mbjellë në fillim vajzat e vogla, ajo mund të shkaktojë kurbë mitrës. Kjo është e gjitha marrëzi, dhe pozita fëmijë i vogël në qafën e mitrës nuk ndikon. A nuk e besoj se ne? Pyetni gjinekologun tuaj ose pediatrin. Por nga shkaqet kryesore të vdesin që kemi përshkruar më lart.