Bend prapa mitrës

Bend prapa mitrës (sinonime: retrofleksyya mitrës, përkulem prapa qafën e mitrës) - është një opsion për vendndodhjen e mitrës. Norma është antefleksiya pozita, që përkulem mitra anteriorly. Megjithatë, kjo është provuar se retrofleksyya lindur ndodh në 15% të vajzave. Ajo duhet të shpërndajë rrënjë të thella dhe le mitin se përkulem prapa pengon mbarësimit qafës së mitrës, shtatzëninë dhe ka nevojë për trajtim.
Pastaj ne do të flasim për arsye të tjera mitrës retrofleksiyi, shenjat dhe trajtimi i sëmundjeve që mund të çojë në një ndryshim në pozitën e autoritetit.


Përkulem prapa mitrës - Shkaqet


Siç kemi thënë, ka përkulem lindura mitrës prapa, por kjo është në asnjë mënyrë një patologji. Një vajzë që e di në lidhje me "karakteristikat" e tyre nuk duhet të shqetësohen për shëndetin e tyre. Në mungesë të sëmundjeve të tjera gjinekologjike, të cilat ne do të diskutojmë më tej në gratë me përkulem kongjenitale qafës së mitrës shanset prapa njëjta e fekondimit dhe shtatzënisë normale, si në ato me antefleksyey.
Për fat të keq, ka arsye se "të çojë" Pozita e mitrës antefleksiya në retrofleksyyu (dmth mitrës duket përkulem prapa).

Arsyeja e parë - dobësimi i marrëdhënieve, i cili "mban" në mitër në pozitë normale. Kjo ndodh kur:

 • shtatzëni të shumta;

 • kapsllëk kronik;

 • ecin në takë të lartë apo platformë;

 • Kandidon për sipërfaqet e vështirë. • Arsyeja e dytë - humbja e elasticitetit të ligaments.
  Kjo ndodh kur:

 • Operacionet në legen (ka spikes);

 • proceset gjinekologjike inflamatore kronike;

 • Endometrioza. • Simptomet e retrofleksiyi mitrës


  Nuk ka shenja specifike mitrës retrofleksiyi. Indirekte "prova" probleme në strukturën mund të shërbejë si dhimbje gjatë marrëdhënieve, dhimbje gjatë menstruacioneve, ndjenjë të rëndë para dhe pas menstruacioneve.

  Features retrofleksiyi mitrës mund të ndodhin gjatë shtatzënisë - 18 javë, dhimbje në rajonin e mesit. Mekanizmi i paraqitjes së tyre - rritja e fetusit, i cili shkakton ngritjen e mitrës dhe të tranzicionit në pozitë antefleksyy.

  Përkulem prapa kanceri - Diagnoza dhe trajtimi


  Diagnoza e bëj mitrës prapa shumë e thjeshtë. Në ekzaminimin gjinekologjik normale, mjeku mund të lehtë të përcaktuar se cila pozitë është mitra. Gjithashtu, me ultratinguj jep informacion të qartë për vendndodhjen e mitrës.
  Në përgjithësi, retrofleksyya mitër nuk kërkon trajtim. Përjashtimet janë rastet e proceseve kronike inflamatore në legen, dhe Endometrioza. Por edhe në këto rrethana themel sëmundje e përshtatshme për trajtim, dhe nuk bëj qafën e mitrës prapa.

  Kur simptomat e mitrës retrofleksiyi shumë të dukshme - dhimbje të fortë gjatë raportit seksual apo menstruacioneve rekomanduar për masazh perineum. Ajo rrit rrjedhjen e gjakut në organet gjenitale, lidhjeve të bëhen më fleksibël dhe numri i mbështjelljes mund të reduktohet deri për të përfunduar zhdukjen e simptomave të pakëndshme.

  Bend prapa mitrës dhe shtatzënia


  Retrofleksyya mitrës në asnjë mënyrë përgjegjëse për shterpësi apo dështime. Ajo ishte menduar gjatë se pozita e tillë e mitrës nuk mund të merrni shtatzënë, por studimet klinike kanë provuar të kundërtën.

  Megjithatë, një pozicion i tillë krijon pengesa të vogla për lëvizjen e spermës. Nëse ju doni të krijoj një fëmijë, mjekët rekomandojnë pas raportit seksual brenda gjysmë ore për të shtrihen në barkun e tij.
  Nëse përkulem prapa qafës së mitrës shfaqur në sfondin e mbështjelljes apo Endometrioza, konsistencën mitrës dhe tubat fallopiane të bëhet më e dendur, duke krijuar një pengesë të konsiderueshme për fekondimit, dhe nganjëherë kërkon ndërhyrje mjekësore.

  Kujdesuni për veten!