Electrocoagulation qafës

Gjatë diathermocoagulation ose electrocoagulation qafës së mitrës referohet efekt kirurgjikale, që synon eliminimin e tokës pjesën vaginale ndryshuar të mitrës mitrës në erozionit dhe patologjive të tjera. Për shkak të numrit të konsiderueshëm të komplikimeve pas procedurës, kjo metodë e trajtimit është duke u bërë gjithnjë e më pak të njohura.

Procedura e operacionit


Gjatë djegurit e qafës së mitrës erozioni aktual topin përdorur elektrodë. Me lëvizjen e topit përpunuara zonën e prekur e mitrës mitrës. Pastaj bëri një thellësi rrethore prerje prej 7 mm, prerë buzë zonës yodonehatyvnoy 3 mm. Kufijtë e zonës së koagulimit të indeve shënuar përdorur një kolposkopinë. Puna është duke elektrodë gjilpërë. Kjo procedurë lejon për të kufizuar efektet termike në rrethon qafën të shëndetshme të indeve.

Komplikimet e mundshme të electrocoagulation qafës së mitrës


Metoda e mësipërme e trajtimit të patologjisë qafës së mitrës është një nga shumë të pakëndshme, të gjatë dhe të japë përqindjen më të lartë të komplikimeve. Diathermocoagulation nerozhavshym qafës së mitrës vajzat padëshiruar. Është e rëndësishme të dini se pas kësaj ndërhyrjeje të mbeten plagët. Ato kontribuojnë në ngushtimin e kanalit të qafës së mitrës dhe mund të shkaktojnë thyerje e indeve qafës së mitrës gjatë lindjes.
Pas djegurit e shërimit qafës së mitrës shoku është më e shpejtë se 5 javë, ditë, kështu kritike të mbërrijë herët se indet normale epiteliale është formuar. Si rezultat i kontaktit të endometrium, ottorhayuschehosya nga mitër me gjak menstrual nga një qafë plagë sipërfaqe mund të jetë Endometrioza.

Kështu, erozioni elektro qafës së mitrës duhet të mbështetet në raste ekstreme, të cilat përfshijnë:

  • prania e lezioneve te shtresën e mukozës epiteli së mitrës;

  • paaftësia për të përcaktuar zonën e tranzicionit në mes qelizave normale dhe эrozyrovannыmy;

  • relapsing kursin e sëmundjes së mitrës.


  • Electrocoagulation si nje metode te trajtimit e patologjive cervikal konsiderohen vjetëruar. Me përhapjen e teknologjisë moderne, të tilla si valë radio, lazer terapi më shumë gjinekologët refuzojnë të përdorin metodën e vjetër për procedurat e përmirësuara sa më pak traumatike dhe kanë rrezik minimal të komplikimeve.