Ectropion qafës

Ectropion qafës është një gjendje patologjike e shprehur në underside e mukozën e kanalit cervikal të mitrës. Ectropion më pak e zakonshme e lindur, shpesh është fituar si rezultat i pranisë së faktorëve të mëposhtëm:

 • thyerje të mitrës në periudhën e lindjes;

 • aborti.


 • Ectropion diagnostikuar ekzaminimin e jashtëm të mitrës duke përdorur pasqyra gjinekologjike.

  Ectropion qafës: simptomat


  Simptomat manifestime të veçanta të sëmundjes mungojnë, kështu që një grua nuk mund të jetë i vetëdijshëm për këtë sëmundje në endometrium për të vizituar mjekun më të afërt.

  Nëse ectropion mitrës shoqëruar nga prania e proceseve degjeneruese ose inflamatore, gruaja mund të shihet në karakteristikat e mëposhtme:

 • forcimi i lengjet vaginale;

 • Zgjedhja ngjyra me qumësht;

 • dhimbje në bark të ulët;

 • cikli menstrual;

 • diktim.


 • Erozioni dhe ectropion i qafës së mitrës


  Ectropion është një formë e komplikuar e erozionit qafës së mitrës, i cili kombinon deformim mbresë dhe psevdoэrozyyu. Në mënyrë tipike, ndërprerë pjesën e poshtme të qafës së mitrës.

  Ectropion çon në inflamacion në organet e legenit, si Mukoza kanali i qafës së mitrës është e hapur ndaj viruseve dhe infeksioneve. Shpesh ajo është e shoqëruar me sëmundje të tilla si:

 • endocervicitis;

 • endometritis;

 • cervicitin.


 • Nëse një grua është diagnostikuar inflamacion kronik, prania e ectropion promovon sëmundje serioze gjinekologjike:

 • dysplasia;

 • leukoplakia;

 • kancer cervikal;

 • atrofi e kanalit cervikal;

 • lythat gjenitale pamja.


 • Rreziku më i madh është prania e grave ectropion paraqet veten çrregullime riprodhuese që mund të shkaktohen nga një proces patologjik që zhvillon në mukozës së mitrës.

  Si për të trajtuar эrozyrovannыy qafës ectropion?


  Nëse një grua diagnostikuar me "эrozyrovannыy cervikal ectropion", kjo tregon trajtimin kirurgjikale, e cila është e përfaqësuar nga metodat e mëposhtme:

 • diathermocoagulation: ndikimi në zonën e prekur të mukozën e mitrës duke përdorur një aktuale elektrike;

 • cryosurgery (duke përdorur azotit të lëngshëm);

 • Avullimit Laser;

 • Metoda e kirurgjisë radiowave.


 • Zgjedhja e trajtimit të bëhen duke marrë në llogari moshës pacientit, comorbidities dhe në përputhje me rezultatet e kolposkopisë.
  Kirurgjia është kryer në rastin e anatomisë fortë deformimit të qafës së mitrës dhe prania e grave në para-procese. Ky operacion është quajtur konizatsiya - duke hequr një pjesë të qafës së mitrës, e cila ka formën e një koni.
  Terapia e barnave përfshin marrjen antivirale, hormonale, droga immunomodulatory.

  Moti zakonisht është e favorshme.
  Sepse ectropion qafës së mitrës pa simptoma klinike, një grua nuk mund të spekulojë në lidhje me të. Si rezultat i mungesës së diagnozës dhe trajtimit me kohë të zhvilluar në të ardhmen mund të zhvillojnë sëmundje të ndryshme të organeve të legenit edhe të kancerit. Prandaj është e rëndësishme për të vizituar një gjinekolog çdo gjashtë muaj si një masë parandaluese në kohë për të përcaktuar praninë e sëmundjes dhe të fillojnë trajtimin e duhur. Metodat moderne të trajtimit mund të parandalojë zhvillimin e kancerit dhe për të rivendosur funksionin pengesë e os mitrës. Me metodën e duhur të trajtimit rreziku i komplikimeve minimizohet.