Hysterectomy me shtojca

Hysterectomy - gjinekologë kirurgji hysterectomy kryhet me qafën.
Indikacionet për kirurgji hysterectomy:

 • zbulimin e tumoreve malinje e mitrës, mitrës, shtojca;

 • fibroids mitrës;

 • Endometrioza;

 • ptosis (rënie e mitrës;

 • mitrës zgjatur gjakderdhje me një humbje të madhe gjaku dhe mungesa e rezultateve të trajtimit konservativ;

 • e madhe vrimë trauma mitrës apo këputje e mureve;

 • Ndryshimi në seks (kirurgji korrigjim kirurgjik i seksit).


 • Çfarë lloje të operacionit hysterectomy janë?


  Share transaksionet e kryera në drejtim të kirurgjisë:

 • largimin e të gjithë mitrës, duke përfshirë mitrës (hysterectomy);

 • salpingo së bashku me uterusit (panhysterэktomyya);

 • hysterectomy zgjeruar me shtojca (nxjerrjen bashku me nyjet limfatike regjionale dhe fibra).


 • Ndajnë me qasje kirurgjikale për operacion:

 • depërtimit nëpërmjet murit të përparmë të barkut (laparotomy për hysterectomy me shtojca);

 • Qasja për hysterectomy vaginale dhe shtojca;

 • hyni hysterectomy laparaskopike në lidhje me shtojca.


 • Vëllimi i kirurgjisë, lloji i qasjes dhe emergjente operacioneve të përcaktohet individualisht në çdo rast.
  Kundërindikimet për kirurgji nuk janë kapur gjatë ndërhyrje të menjëhershme për të shpëtuar jetën e pacientit.
  Operacionet e planifikuara të njëjtat janë kryer vetëm pas trajnimit gjithëpërfshirës dhe të kontrolluar gjendjen e përgjithshme pacientit të saj. Jetë i sigurt për të gjithë testet e përgjithshme klinike, materiale colposcopy studimi për Citologjia, mostra biopsi. Identifikimin e ndonjë sëmundja inflamatore është një contraindication operacionit. Nuk është lokalizimin e rëndësishme e sëmundjes. Inflamacion vaginal, dhimbje të fytit ose SARS - të jetë një kurë para fillimit të operacionit.

  Efektet e kirurgjisë
  Hysterectomy, veçanërisht ndërsa salpingo bilateral lë pasoja të dukshme. Në fakt traumatik i humbjes së trupit ndryshim imponuar rregullimin hormonal të trupit për shkak të heqjes së gonads femrave.