Ectopia qafës

Diagnoza e ektopike qafës së mitrës (pseudo) sot shumë e zakonshme dhe ndodh pothuajse çdo gra të dytë të rinj. Cili është thelbi i sëmundjes? Për një shpjegim më të qartë, të marrë në konsideratë strukturën e mitrës.
Mitra - një organ i uritur përbërë kryesisht nga indet e muskujve dhe ka një dardhë. Muret e saj janë të veshur me endometrium, duke lejuar fruta të rritet bashkangjitur nëse fekondimit. Mitra dhe vagina ndërlidhur kanal-qafën e mitrës. Brenda, ajo është e veshur me një shtresë të vetme e fort ngjitur me njëri-tjetrin qelizat epiteliale tselyndrycheskoho. Ndërsa jashtme e kanalit që shkon në vaginë dhe është e dukshme në ekzaminimin gjinekologjik mbuluar me shtresa të shumta mnohosyloynoho epitelin. Ajo ka të njëjtën strukturë si rreshtim mukozës së vaginës dhe mitrës në skajet e jashtme të fytit, duke çuar në mitër.

Epiteli ektopike qafës së mitrës është rasti kur një epiteli vetme-shtresa cilindrik të vijë nga brenda pjesës kanal vaginale. Në provim ka të kuqe të ndritshme dhe qëndron jashtë. Ectopia është një karakter sfond në vetvete nuk është e rrezikshme, por paraqitja e rrezikut të infeksionit komplikuar ectopia të qafës së mitrës, e cila mund të çojë në pasoja të tilla si degjenerim të qelizave normale në qelizat e kancerit. Shumica e ashtuquajtura pseudo ndodh me vajzat e reja dhe pothuajse asnjëherë pas dyzet.

Qafës ektopike - Shkaqet • Në 50% të vëzhguar vajzat ectopia kongjenitale te qafes se mitres, i cili është i lidhur me surges hormonale ose një predispozicion gjenetike. Kufiri në mes të dy llojeve të ndërrimeve epiteliale dhe bëhet pamjen normale gjatë pubertetit, por në qoftë se ka një dështim hormonal - qelizat cilindrike të mbetet në pjesën vaginale të qafës së mitrës. Ky shtet mund të ruhet deri në 25 vjet dhe nuk kërkojnë trajtim të veçantë të veçantë.

 • Burimi i infeksionit është shpesh ektopike. Stafilokoket, ureaplasma, mykoureaplazmы, klamidia dhe bakteret tjera të irritojë mukozën, duke shkaktuar reagimin e saj aktiv që çon në inflamacion. Epiteli zhduket, duke i ekspozuar mukozës. Erozioni rezultante, dëmtuar enët e gjakut dhe, për këtë arsye, mund të shkaktojë gjakderdhje pas raportit seksual. Kjo situatë mund të provokojë dhe të zvogëlojë nivelin e imunitetit mbrojtëse.

 • Forma psevdoэrozyyu mund dhe trauma e qafës së mitrës për shkak të lindjes apo obortamy. Zhvendosja kufijtë në mes të indeve të brendshëm të mitrës dhe pjesën vaginale. Gjithashtu epiteli tsylyndrychskyy mund të vijnë nga mangësitë dhe dhëmbëza.


 • Ectopia qafën e mitrës - shenja


  Në shumicën e rasteve ectopia nuk shqetësuar grua dhe të mësojnë në lidhje me ekzistencën e tij vetëm ekzaminim gjinekologjik. Në disa raste, dhimbje të jetë e mundur gjatë raportit seksual dhe gjakderdhje pamjen. Alokimi firë infeksioni mund të shoqërohet me kruarje dhe erë të pakëndshme.

  Ectopia qafën e mitrës - trajtimi


  Nëse ectopia nuk shoqërohet me infeksion, trajtimi nuk është e nevojshme! Dhe trajtimin e vajzave nerozhavshym për lindjen e fëmijës mund të shkaktojë dëme, pasi që, sipas obstetër, shkalla e zbulimit dhe qenët i qartë e mitrës gjatë lindjes ulet.
  Në raste të tjera, disa trajtime themelore, të cilat synojnë të dëmtuara artificialisht dëmtimin e indeve. Në këtë rast formuar "plagë" shërojnë dhe rritet me inde të shëndetshme epitelit multilayered.

 • djegurit (duke përdorur një instrument të veçantë me majë të nxehtë);

 • koagulimit lazer (duke përdorur trare fuqishme drejtuar të lehta për të avullon qelizat e dëmtuara);

 • Metoda e mjekimit (aplikim te erozioni e një droge të veçantë);

 • cryosurgery (ngrirje zonë problem për të indeve të shëndetshme me nitrogjen të lëngët temperatura cryogenic).