Prerje qafës

Heqje e mitrës - një proces i heqjes kirurgjikale indeve të dëmtuara me ruajtjen e saj për hulumtimet e ardhshme. Operacioni është kryer duke përdorur metoda radyoэlektrycheskyh. Në zonën e prekur mbivendosjes elektroda nëpërmjet të cilave kalon një rrymë të lartë të frekuencave. Kështu mpikset indeve përreth dhe enët e gjakut.

Heqje e mitrës - dëshmitar


Indikacionet për elektroekstsyziyi qafën e mitrës janë:

 • tumor malinje;

 • dysplasia;

 • disponueshmërinë shërimin e plagëve dhe erozionit;

 • tumor beninj.


 • Prerje nuk rekomandohet nëse:

 • Një grua është në një situatë ose kusht laktacionit.

 • Ajo e filloi ciklin menstrual.

 • Aty nevыlechennaya infeksionin e sistemit urogjenital.


 • Electrosurgery ju lejon për të hequr zonën e dëmtuar duke minimizuar humbjen e gjakut dhe dhëmbëza, adhesions. Një variant i kësaj metode është lak heqje e mitrës. Ajo është përdorur për kirurgji ose për diagnozën. Ky lloj i heqje është e thjeshtë dhe kryhet nën anestezi lokale. Për përdorimin e tij të sheshit lak apo formë të rrumbullakët, e cila shërben për marrjen e indeve të mostrës.

  Kur dysplasia dhe prania në muret e metodës qafës së mitrës lythat e dyatermoэlektroэkstsyzyy. Ajo është e bazuar në vënien në vend të humbjen elektrodë sferike dhe koagulimit të zjarrit prekur. Procedura kryhet nën anestezi lokale dhe merr 20-30 minuta.

  Pasojat e heqje të qafës së mitrës


  Heqje e mitrës mund të ketë pasoja të tilla për gratë dhe komplikime:

 • kruajtje vazhdon për disa javë;

 • gjakderdhje e rëndë;

 • zhvillimi i infeksionit;

 • rubtsovostenotycheskaya patologji qafës së mitrës, si pasojë - vështirësi me lindjen e fëmijës dhe konceptues një fëmijë;

 • dhimbje barku dhe cramping shkak të zonë të madhe të djegur ose të hequr inde.