Diathermocoagulation qafën e mitrës

Erozioni i qafës - nuk është një sëmundje të re. Gjysma femra e shoqërisë ballafaqohet me këtë problem për një kohë shumë të gjatë. Pavarësisht nga fakti se mjekësia moderne ofron një gamë të trajtimeve erozionit, shumë ende preferojnë provuar më shumë se një brez mënyrë diathermocoagulation qafën e mitrës. Diathermocoagulation erozioni i qafës së mitrës praktikuar që nga viti 1926.

Parimi i dyatermoэlektrokoahulyatsyy qafës së mitrësMetoda bazohet në efektet e rrymës frekuencë të lartë në zonën e prekur të epitelit. Kjo përdor dy elektroda: një pidkladayetsya pasiv nën mollaqe e pacientit, i dyti aktive me këshilla e forma të ndryshme, i projektuar për manipulim. Temperatura në vendin e përplasjes arrin 100 gradë. Si rezultat, liruar një sasi të madhe të energjisë për ngrohje që promovon avullimit të lëngjeve intersticiale dhe koahulyuvannyu mitrës. Nga vetë, procedura djegurit është mjaft i shpejtë, por mund të jetë e dhimbshme, kështu që ai përdor anestezi lokale.


Diathermocoagulation qafën e mitrës - indikacione përKoagulimit erozioni i qafës së mitrës rrezik shpesh përshkruajnë lindjes janë gra. Gjithashtu, kjo metodë është përdorur për të trajtuar sëmundjet e mëposhtme:

 • Lythat e mitrës dhe vagina;

 • Endometrioza;

 • primar dysplasia dhe niveli i mesëm. • Avantazhet dhe disavantazhet e diathermocoagulation qafës së mitrës erozionit  Prioritetet kryesore të kësaj teknike është qasja e saj dhe prevalenca. Për djegien recetë është në ndonjë klinikë antenatal. Megjithatë, suksesi i operacionit në masë të madhe varet në përvojën dhe profesionalizmin e mjekut. Fakti se koagulimit të erozionit qafës së mitrës nuk përbën aftësinë për të kontrolluar thellësinë e shkatërrimit të indeve. Prandaj, djegurit kur kryhet siç duhet komplikime të ndryshme mund të ndodhë:


 • gjakderdhje në kryerjen e operacioneve;

 • gjakderdhje në periudhën e rehabilitimit;

 • mund të zhvillohet Endometrioza;

 • gjasat e lartë e dhëmbëza;

 • cikli menstrual;

 • paraqitja e stenozë qafës së mitrës;

 • rëndim i proceseve inflamatore;

 • probabilitet të lartë e përsëritje.


 • Rol të rëndësishëm në shmangien e pasojave të pakëndshme pas diathermocoagulation mitrës është përgatitja e saktë para operacionit. Para së gjithash, ju duhet të verifikojë mungesën e inflamacion, shtatzënisë dhe keqdashje. Shpesh përcëlluese sjelljen menjëherë pas menstruacioneve apo, në diskrecionin e mjekut, vetëm pak para fillimit të saj. Besohet se kjo redukton rrezikun e Endometrioza. Për shkak të probabilitet të lartë të rrëpirë, kjo metodë nuk është i zbatueshëm për të mos lindjes.


  Periudha Rehabilitimi

  Për shërim të plotë dhe për të shmangur ri-intervenim është shumë e rëndësishme për të vëzhguar këto rekomandime dhe kufizimet diathermocoagulation, domethënë:

 • Pjesa tjetër seksual për të paktën një muaj;

 • mungesa e ushtrimit;

 • përjashtojnë banje në ujërat e publike, si dhe institucionet ku ka rrezik për marrjen e infeksioneve të ndryshme të vaginës;

 • mos e përdorni tampona.


 • Normal gjakderdhje pasi kjo procedurë konsiderohen të vogla, kur refuzimi veçanërisht e rëndësishme puçrra në 7-12 ditë. Nëse gjithçka shkon mirë dhe pa komplikime, procesi i shërimit do të marrë rreth dy muaj.