Diatermokonizatsiya qafën e mitrës


Për trajtimin e qafës së mitrës përdor amputim të shumta kirurgjike dhe prerje pjesshëm të indeve të qafës së mitrës. Çfarë lloj metode do të aplikohet varet nga diagnoza, zonat e patologjisë, rezultatet e hulumtimit dhe tregues të tjerë që mjeku vlerëson dhe merr vendime në lidhje me mundësinë e një transaksioni.
Nëse një grua është gjetur patologjisë epiteliale jashtëm indet e qafës së mitrës, deformimi i komplikuar dhe hypertrofyrovannostyu mund të rekomandohet mbajtja dyatermokonyzatsyy.

Diatermokonizatsiya qafën e mitrës - një heqjen kon-formë të mitrës duke përdorur Electrosurgery. Sichutsya jonormal ind, në formën e një koni drejtuar drejt pjesës së ngushtë të os brendshëm cervikale.

Indikacionet për dyatermoэlektrokonyzatsyy qafës së mitrës


Mbajtjen dyatermokonyzatsyy ne skemen e trajtimit të qafës efektive në rastet e mëposhtme:

 • disponueshmërinë tendosje qafë, duke përfshirë underside e mukusit cervikal;

 • qafën e mitrës hypertrophied me shenjat e dysplasia 2 dhe 3 gradë.


 • Procedura dyatermokonyzatsyy
  Operacion është përshkruar zakonisht për një periudhë të ciklit menstrual midis 6 dhe 8 ditë. Një procedurë nën anestezi të përgjithshme, pasi ajo është mjaft e dhimbshme. Duke përdorur prerja tela elektrodë është thellësia rrethore prerje e 15 mm dhe një gjerësi të barabartë në fushën e lëndimit. Pjesa konike qafë është hequr nga plaga dhe dërguar për analizë në një laborator.

  Pasojat e dyatermokonyzatsyy qafës së mitrës


  Kjo procedurë zakonisht zhvillohet pa komplikime, si gjatë prypikayutsya saj qafës së mitrës e indit që eliminon gjakderdhje. Për shërimin e shpejtë të trajtimit plagë mund të kryhet me një zgjidhje të Permanganat kalium, dhe pas shkarkimit të futur supozitore tampona bazuar në vaj detit buckthorn, Rosehip.

  Në raste të rralla, komplikime në një çrregullime të ciklit, inflamacion, gjakderdhje. Me pasoja më të rënda mund të quhet Endometrioza dhe pengim i qafës së mitrës kanalit.
  Mbajtur me sukses mitrës diatermokonizatsiya atëherë nuk ka efekt në shtatzëni, pasi 97% e grave vjen shërim të plotë dhe riparimin e dëmtuar indet.