Dytsynon mitrës gjakderdhje

Mitrës gjakderdhje - është gjakderdhje nga vagina, nuk kanë të bëjnë me ciklin menstrual.
Gjakderdhje mitrës mund të shkaktohet nga sëmundjet e shtojca dhe mitrës, kjo mund të jetë një komplikim i shtatzënisë apo gjakderdhje jofunksionale mitrës lidhur me shkeljen e prodhimit të hormoneve që shkaktojnë mosfunksionim të gjymtimit gjenital femëror.
Çfarëdo që natyra nuk u gjakderdhje, sidomos të gjitha masat mjekësore duhet të synojnë në stacionin e tij. Për këtë qëllim, droga veçanta Hemostatic, duke përfshirë Dytsynon.

Dytsynona veprimit farmakologjik


Dytsynon është një agjent Haemostatic që nxit formimin në muret e enëve të vogla të gjakut të mëdha mucopolysaccharides peshë molekulare dhe rrit rezistencën kapilar, duke çuar pėrshkueshmėrisė e tyre në nivele normale në patologjive të ndryshme, aktivizon microcirculation.
Efekti Hemostatic i drogës është i bazuar në aktivizimin e formimit në vendin e capillaries dëme thromboplastin.
Dytsynon normalizimin trombociteve aderimin, stimulon formimin e faktorit të koagulimit III.

Për këtë, produkti medicinal nuk ndikojnë në kohën e prothrombin nuk është e favorshme për procesin e formimit të clots gjakut, nuk hyperkoahulyatsyonnoho efekt.
Pas hyrjes fonde në muskul efekti i saj fillon pas 5-15 minuta dhe ajo arrin kulmin e saj pas 60 minutave.
Drogës është efektive për 4-6 orë.

Aplikimi Dytsynona mitrës gjakderdhje


Ky medikament mund të përdoret edhe si tableta dhe si injeksione.
Doza më optimale e drogës është konsideruar si një dozë e 10-20 mg për kilogram të peshës trupore, merren tre deri në katër orë. Në mënyrë tipike, tableta Dytsynona merret 3-4 herë në ditë për 250-500 mg. Ndonjëherë doza rritet në 750 mg.

Për udhëzime Dytsynon mitrës gjakderdhje emërohet nga ditën e pestë të muajit të pestë të datës së pritshme të ciklit të ardhshëm në një dozë prej 750-1000 mg në ditë.
Injeksione janë bërë Dytsynona në një normë dozë prej 10-20 mg per kilogram te peshes trupore.
Para se të filloni të aplikoni Dytsynon duhet të përjashtojë shkaqet e tjera të gjakderdhje mitrës.

Kundërindikimet Dytsynona


Ky medikament nuk mund të përdoret për:

 • ndjeshmëri të lartë për organizmit të femrës sulfytu natriumi (injeksione);

 • Porfiria akute;

 • trombozë dhe thromboembolism;

 • ndjeshmëri të lartë të përbërësve femra trupit të përfshira në produkt.


 • Dytsynon përshkruar me kujdes për pacientët kanë një histori të trombozë ose thromboembolism; pacientët me mangësi lactase, intolerancës glukozës, sindromi i glukozës-galaktoza malabsorption.
  Injections Dytsynona mitrës gjakderdhje mund të kryhet vetëm në spitale.
  Në zbatim të kësaj droge, mos harroni se ajo mund të shkaktojë disa efekte anësore.

  Për shembull, në sistemin nervor mund të manifestohet me marrje mendsh, dhimbje koke, paresthesia apo këmbët; e sistemit të tretjes - peshon epigastrike, urth dhe të përzier. Përveç kësaj, ju mund të përjetojnë reaksione alergjike si skuqje e lëkurës në fytyrë, të ulur në presion systolic gjakut.
  Në periudhën e shtatzënisë Dytsynon mund të përdoret vetëm kur përfitimet e saj për gratë e mësipërme rrezik për shëndetin e fetusit.
  Nëse drogës është dhënë gjatë laktacionit, në kohën e qumështit të gjirit të saj aplikimit pleqsh ndalur.