Gjakderdhje jofunksionale mitrës


Gjakderdhje jofunksionale mitrës - Kjo gjakderdhje abnormale që dalin nga mosfunksionim e sëmundjeve të ndryshme apo organet që rregullojnë ciklin menstrual. Shkaku i tyre nuk është shtatzënia apo disa sëmundje sistemike. Më shpesh këto janë gjakderdhje në gratë në grup moshën 35 në 50 vjet.
Në gratë me gjakderdhje jofunksionale mitrës, çrregullim menstrual ndodh me sekrecione, kohëzgjatje të ndryshme dhe forcë. Zgjatur ose të rënda anemi gjakderdhje.

Ka arsye për gjakderdhje jofunksionale mitrës:

 • Çekuilibër hormonal trupi i femrës.

 • Stresi dhe stresi të fortë psiko-emocionale.

 • Ndryshimi i klimës.

 • Dehje.

 • Puna e rëndë fizike.

 • Lodhje.

 • Sëmundje inflamatore e pelvikut.

 • Disa trajtime.

 • Spirale intrauterine.


 • Ekzistojnë tri lloje të gjakderdhje jofunksionale mitrës: • Gjakderdhje mitrës mitur (Në vajzat gjatë pubertetit, dmth 12-16 vjet). Shkaku i gjakderdhje të mitur janë zakonisht dështimet në komunikim "hypothalamic-hipofizë-ovarian."

 • Gjakderdhje periudhë riprodhues (Moshës riprodhuese) zakonisht ndodhë për shkak të inflamacionet e ndryshme të organeve pelvike.

 • Gjakderdhje e menopauzës (Në gratë 45-50 vjeç) të bëhet përmes zhdukjen e funksionit menstrual.


 • Grupet Gjakderdhje mitrës:

 • Jonormal gjakderdhje ovulatory ose gjakderdhje lidhur me ovulacionit që ndodh në mes të ciklit menstrual.

 • Anovulatory I mitrës rrjedhje gjaku , nuk janë të lidhur me ovulacionit. Ata janë më të zakonshme dhe janë kryesisht në miturit dhe menopauzë. Kështu ekziston një mungesë e menstruacioneve femra, pasuar nga gjakderdhje të zgjatur.


 • Trajtimi i gjakderdhje jofunksionale mitrës


  Kur iu referuar mjeku kryen diagnostike rreshtim curettage mitrës dhe hysteroscopy (shqyrtimin e mureve të pajisjes veçantë mitrës - Hysteroscope). Nëpërmjet scraping gjakderdhje ndalesa, dhe scraping histologjike studim është përdorur për diagnozën e mëtejshëm dhe emërimin e duhur trajtimit.
  Trajtimi i gjakderdhjes varet nga manifestimet klinike. Në mënyrë tipike, kjo është kryer në dy faza: Hemostatic dhe parandaluese.

  Për të ndaluar gjakderdhje duke përdorur mjete që reduktojnë në mitër (të tilla si oxytocin) dhe Hemostatic (vikasol, dytsynon, askorutin).
  Pacientët e moshës riprodhuese përshkruar terapi hormon, përmes të cilit mund të arrihet:

 • normalizimin e funksionit menstrual;

 • rivendosur funksion riprodhues dhe rivendosjen e pjellorisë në varfëri, në qoftë se ka shkelje të tilla;

 • parandalimin e gjakderdhjes përsëritur mitrës.


 • Nëse gjakderdhja ishte rezultat i stresit, stresi psyhyэmotsyonalnoho, lodhje fizike apo ustvennoho emëruar paqes, terapi, hipnozë, sedativë dhe pilula gjumi, vitamina, fizioterapi, nganjëherë tranquilizers.

  Në të mitur gjakderdhje curettage e mitrës të ketë sukses në gjakderdhje ysklyuchytalno. Trajtimi i gjakderdhje të miturit pas ndalimit të gjakderdhjes është për të rivendosur vajzë funksion menstrual me një analizë të shkaqeve të gjakderdhjes. Varësisht nga rezultatet, mund të emërohet terapi hormonale, droga nootropic, terapi fizike, terapi vitaminë, terapi qetësim. Përveç kësaj, korrigjimi i rekomanduar ushqyerit, trajtim dhe trajtim lidhur me sëmundje kronike.

  Gjithashtu, kur pacientët mitrës jofunksionale gjakderdhje emëruar nga droga hekuri për të parandaluar anemi dhe drogë që promovojnë imunitet.
  Mbani në mend se të papërshtatshme ose të papërshtatshme trajtim rikthim mund të ndodhë.