Dysplasia qafës 3 gradë

Një nga sëmundjet më të rënda të sistemit riprodhues të grave është dysplasia qafës së mitrës - ndryshimet në qelizat epiteliale dhe paraqitja e qelizave atipike, të cilat mund të degjenerojë në kancer. Megjithatë, me diagnostikimin në kohë dhe trajtimin në kohë të dysplasia kryer për të trajtuar.
Në këtë artikull, ne do të analizojë në detaje shkallën e tretë më të rëndë të dysplasia e qafës së mitrës, shkaqet e saj dhe trajtimet.

Shkaqet e dysplasia qafës së mitrës


Në këtë sëmundje shpesh ndikon qelizat në zonën ku banesë shkon në epitelit cilindrik (e ashtuquajtura zonë transformimi). Kjo sëmundje nuk ndodh papritmas, ajo zhvillohet me kalimin e viteve, në rritje nga një fazë në tjetrën. Ka tre faza të dysplasia:


 • Faza 1 - epiteli goditur thellë në 1/3;

 • Faza 2 - epiteli goditur thellë në 2/3;

 • Faza 3 - të gjithë Trashësia e epitelit të qafës së mitrës impresionuar qeliza atipike, por sëmundja nuk shtrihet në indet e tjera, enët e gjakut, mbaresa nervore dhe kështu me radhë.


 • Faza e tretë - predrakovaya. Në qoftë se kjo është infektimi nuk trajtohet, dysplasia transformimin në kancer dhe në gratë do të zhvillojnë tumor malinje.
  Shkaqet më të shpeshta të shfaqjes dhe zhvillimit të dysplasia në trupin e femrës janë:


 • inflamacion i sistemit riprodhues (perfshire inflamacionit te kanalit cervikal);

 • sëmundje, sëmundje seksualisht të transmetueshme (SST në femra);

 • ndikim të qëndrueshme në lloje të veçanta të papillomavirus (61116 183133 35).


 • Përveç kësaj, ekzistojnë faktorë të rrezikut që kontribuojnë në ndryshimin e qelizave: ky duhani (të dyja aktive dhe pasive), një predispozitë gjenetike për kancerin, filloi jetën e hershme seksuale dhe ndryshimi i shpeshtë i partnerëve seksualë, përdorimin afatgjatë të kontraceptivëve oral, dietë të varfër, etj).

  Sëmundja nuk ndryshon asnjë simptomë karakteristike dhe janë diagnostikuar rastësisht gjatë një ekzaminim gjinekologjik rutinë. Dyshuar dysplasia, mjeku zakonisht të përshkruara provime shtesë, duke përfshirë teste për të zbuluar infeksionet seksualisht të transmetueshme (PCR), kolposkopisë, strisho citologjike per shpifje dhe nëse ekziston dyshimi i dysplasia qafës së mitrës të rënda, biopsi ind fragment epitelit ndryshuar.

  Si për të trajtuar dysplasia qafës së mitrës?


  Nuk është një trajtim regjim dysplasia standardi i qafës së mitrës. Pacientët me klasën e 3 dysplasia zakonisht shëron specialist gjinekolog-oncologist.

  Trajtimi i sëmundjes është i bazuar në vijim.

 • Shërim terapi (ajo kryhet në dysplasia e çdo dhe të dëshirueshme për çdo grua si parandalim). Ajo përfshin ndryshuar dietën dhe plotësimin e vitaminave dhe mineraleve të tilla si acid folik, bioflavonoids, selen, vitamina A, C, B6 dhe B12 dhe E, etj

 • Heqja e zonave me qeliza të modifikuara. Kjo është kryer nga metodat e mëposhtme: • shkatërrimi kimike;

 • djegia e energjisë elektrike;

 • Shkatërrimi i ftohtë (cryosurgery);

 • lazer ndikim;


 • prerje (metodë të ftohtë-thikë).


 • Metoda e trajtimit kirurgjik mjeku zgjedh është i bazuar në të dhënat mbi shëndetin e përgjithshëm të historisë së pacientit të sëmundjes, prania e sëmundjeve kronike në dëshirën e ardhshme për të pasur fëmijë dhe kështu me radhë. E., Për shkak se ajo është e lidhur gjithmonë me rrezikun e komplikimeve. Ndonjëherë ajo mund të zgjedhin dhe menaxhimin shtatzënë, si dhe terapi rehabilitimi pas dysplasia Gjuha mund të përmirësojë atë me 3 fazë është mjaft e rrallë. Në raste të avancuara, dhe në fazat e hershme të kancerit të qafës së mitrës është zakonisht kryhet amputim të mitrës nga operacioni.