Dysplasia qafës 2 gradë

Qafës Dysplasia - një shkelje e strukturës së qelizave epiteliale të mitrës që të çon në ndryshime strukturore të mbuluar mukozës.
Më të prirur ndaj sëmundjeve të mitrës - e ashtuquajtura zonë transformimi (zona vjen në lumen e vaginës, ku cilindrike epiteli transformuar gradualisht në një banesë). Më të dysplasia qafës së mitrës ngatërrohet me erozionin ndodh, por ndryshe nga ajo, dysplasia nuk është vetëm një shkelje e mbuluar mukoze dhe indeve të qarta strukturore ndryshimit.

Dysplasia më e rrezikshme i qafës së mitrës?


Dysplasia është një sëmundje shumë serioze, konsiderohet si një kusht precancerous dhe kërkon trajtim të menjëhershëm.

Shkalla e dysplasia qafës së mitrës


Varësisht nga niveli i shkatërrimit dhe ndryshon qelizat e mukozës dallojë fazat e mëposhtme të sëmundjes:

 • Klasa I (të butë) - karakterizohet nga ndryshime të vogla në qeli, që ndikojnë vetëm shtresa e poshtme e epiteli shtresuar që mbulon zonën e qafës së mitrës vaginale;

 • Klasa II (i moderuar) - karakterizohet nga ndryshime të thella dhe prek janë dy të tretat trashësinë e epitelit

 • Klasa III (rëndë) - karakterizohet nga ndryshimi dhe strukturën atipike e shtresave të qelizave epiteliale, ky shtet është kancer jo-invazive (që nuk ndikojnë në shtresën e muskujve dhe indeve të ulët, duke përfshirë enët e gjakut dhe nervat). • Butë për të moderuar dysplasia qafës së mitrës janë më të sigurta, kështu që fillojnë trajtimin në këto faza ka potencial për të parandaluar kancerin.

  Qafës Dysplasia - Shkaqet
 • Shkaku më i zakonshëm i butë për shkallë të moderuar dysplasia të epitelit të qafës së mitrës është depërtuar në papillomavirus njeriut (HPV-16 dhe HPV-18). Ndryshimet e para që po ndodhin në kopertinën e mitrës, mund të vërehet vetëm disa vite pas paraqitjes së këtij virusi onkogjenik në femra.

 • Një rol të rëndësishëm në shkaktimin e proceseve sëmundje inflamatore dhe luajnë kanalit cervikal, janë kronike, dhe infeksionet e ndryshme gjenitale (Klamidia, gonorreja).

 • Ekspozimi ndaj carcinogens (fizike dhe kimike të rrisë rrezikun e sëmundjeve).


 • Më të ndjeshëm ndaj sëmundjes, femrat e reja të moshës riprodhuese (25-35 vjet).

  Ka një numër faktorësh që kontribuojnë në zhvillimin e mëtejshëm të dysplasia moderuar dhe të rëndë të diplomave qafën e mitrës:


 • pirja e duhanit (rrit rrezikun 4 herë)

 • Ndryshimet hormonale (duke përfshirë shtatzënisë, menopauza, ose duke marrë hormonet);

 • lëndime dhe dëme në qafën e mitrës;

 • Aktiviteti i hershëm seksual, shtatzania e hershme. • Qafës Dysplasia - Simptomat  Dysplasia është e karakterizuar nga mungesa e simptomave të caktuara dhe shenja të dukshme. Dhimbje dhe parehati nuk është pothuajse e veçantë. Në shumicën e rasteve, gratë bëhen të vetëdijshëm për praninë e sëmundjes vetëm ekzaminim gjinekologjik.
  Megjithatë, shfaqja e sëmundjeve të tjera, të tilla si, për shembull, vaginitis dhe tservytyt, mund të shkaktojë kruarje, djegie, shkarkimit të pazakontë nga trakti gjenital.


  Si për të trajtuar dysplasia qafës së mitrës?  Metodat e trajtimit të dysplasia qafës së mitrës janë drejtpërdrejt të varur nga shkalla e shkatërrimit të qelizave. Pra trajtuar butë për të moderuar dysplasia e qafës së mitrës mund të përfshijnë:

 • Qëllimi imunostimulues droga (vitamina A, C, E, B6, acid folik B12 -karotyn, selen, bioflavonoids, acide yndyrore polyunsaturated omega-3 dhe të tjerët?);

 • ngrirjes zonat e prekura me nitrogjen të lëngët;

 • Heqjen Laser nga zonat e prekura dhe эlektroskalpelem dhe me ndërhyrje kirurgjikale. • Gjëja më e rëndësishme është një trajtim në kohë dhe të plotë, e cila mund të parandalojë pasojat e tmerrshme.