Dysplasia qafës 1 shkallë

Dysplasia qafës është një gjendje parakanceroze në të cilën anormalnыe qelizat që mbulon brenda mitrës, e cila hapësirë ​​në mes të mitrës dhe vaginës.
Gjendja është i lidhur tek virusi papiloma i njeriut (HPV), e cila është transmetohet me anë të kontaktit seksual. Shpesh, dysplasia qafës së mitrës është diagnostikuar në Zhenia pas moshës 30 vjeç. Por në çdo rast është e mundur për të identifikuar çdo moshë.
Ka shkallë të ndryshme të dysplasia ashpërsia sëmundje të caktuar:

 • 1 shkallë - dysplasia butë të mitrës. Prekur vetëm shtresa sipërfaqe të epitelit tservyksa;

 • 2 shkallë - moderuar. Ndryshimet zbatohen edhe për shtresën e mesme të epitelit;

 • Klasa 3 - dysplasia rënda ose tumor në vend .


 • Në këtë artikull ne do të flasim për formën më të favorshme të dysplasia, e cila është e shërueshme - i qafës së mitrës dysplasia 1 gradë (sinonime: dritë dysplasia, dysplasia butë).

  Qafës Dysplasia - shkaqet


  Siç kemi theksuar më lart, më shpesh shkaktojnë dysplasia qafës së mitrës bë HPV. Ka shumë lloje të virusit, dhe lloj infeksioni 16 dhe 18 në 70% të rasteve çon në kancerin.

  Por ne duam të ju lutem ju - nëse ju keni gjetur një mjek dysplasia qafës së mitrës klasa 1 - procesi është i kthyeshëm, dhe në qoftë se efektet e zgjedhura duhet të trajtimit mund të mohohet.
  Pra, përsëri në shkaqet e dysplasia qafës së mitrës. Ka faktorë të rrezikut që mund të shkaktojnë sëmundje:

 • fillimin e aktivitetit seksual për 18 vjet;

 • të paturit e një fëmijë nën moshën 16 vjeç;

 • Ndryshimi i shpeshtë i partnerëve;

 • prania e sëmundjes ose trajtimin që sistemin e imunitetit;

 • pirja e duhanit. • Shenjat e dysplasia qafës së mitrës


  Për fat të keq, dysplasia qafës së mitrës, veçanërisht 1 shkallë, ka shenja apo simptoma dhe është diagnostikuar shpesh në një inspektim të planifikuar në gjinekologu.
  Në mënyrë për të zbuluar dysplasia qafës së mitrës, ne kemi nevojë për të hetuar strisho citologjike (Pap test). Ky test duhet të kryhet çdo vit në mesin e grave më të vjetra se 30 vjet. Është një metodë e shkëlqyer të shqyrtimit për kancerin e qafës së mitrës dhe zbulon procesin në fazat e dysplasia butë të mitrës.

  Si për të trajtuar dysplasia qafës së mitrës?


  Metodat e trajtimit të dysplasia qafës së mitrës lidhur ngushtë me fazën e sëmundjes. Studimet tregojnë se shumica e grave që janë diagnostikuar me dysplasia butë të qafës së mitrës, një sëmundje regresses. Por, pavarësisht nga kjo, mjekët rekomandojnë kontrolle të rregullta nga një gjinekolog, pasi ka raste të formave agresive të infeksionit HPV), kur sëmundja përparon deri kancerin e qafës së mitrës.
  Nëse ju bëni të qafës së mitrës dysplasia 1 shkallë e kaluar fazën e dysplasia moderuar, kanë nevojë për ndërhyrje mjekësore. Në këtë fazë, trajtimi mund të jetë konservator. Kryer një hulumtim bakteriologjike, dhe zbulimin e sëmundjeve ngjitëse seksuale për gratë - trajtim bazuar në shkatërrimin e infeksioneve gjenitale. Gjithashtu, pacienti merr imunostimulues dhe drogë anti-inflamator. Në shumicën e rasteve kjo është e mjaftueshme për të ndaluar përparimin e sëmundjes.

  Megjithatë, nëse këto masa rezultuan të kota, probihayetsya me lazer apo cryosurgery.

  Pasojat e dysplasia qafës së mitrës


  Pasoja më e keqe e dysplasia qafës - një kancer. Për të shmangur këtë ndërlikim, ju duhet rregullisht të vizitoni mjekun dhe nëse trajtimi nevojshme - në mënyrë strikte të respektojë të gjitha rekomandimet.
  Dhe, sigurisht, ajo është e mirë për të parandaluar marrjen e HPV në trup. Për ta bërë këtë, përdorni pengesë kontracepsionin dhe për të shmangur faktorët e rrezikut. Gjithashtu, ekziston vaksina HPV quhet Gardasil. Besohet se pas vaksinimit, një grua ka shumë pak rrezik të HPV kontraktues.