Qafës Dysplasia - Simptomat

Termi "dysplasia qafës së mitrës" kuptojnë ndryshimet jonormale që ndodhin dashuri vэpytelyy vaginale ky organ. Ata janë të barabartë me predrakovomu kusht, por zbulimi i hershëm mund të shërohet plotësisht. Dysplasia i këtij lloji duhet të dallohet nga erozioni, sepse ajo nuk është rezultat i traumës mekanike, dhe i jep strukturën qelizore të indeve rreshtim mitrës.


Shkaqet e dysplasia qafës së mitrësStandardi është konsideruar të jetë një situatë ku sëmundja u provokua nga lloje të caktuara të HPV që kanë qenë gjatë në trupin e një gruaje dhe të depërtuar në qelizat e epitelit vaginal, duke marrë me vete të njëjtin infeksion dhe dysplasia. Sëmundja mund të përshpejtohet faktorët në vijim: • mangësi imune, e cila ndodh si rezultat i ndikimit të madhe në trupin e sëmundjes akute dhe kronike, stresi, medikamente, kequshqyerja etj;

 • Mundësia e qafës së mitrës dysplasia intraepiteliale herë disa rritje në ato gra që janë aktive dhe të gjatë-duhanpirësve;

 • forcimin e sëmundjeve gjinekologjike dhe proceset inflamatore që ndodhin në organet gjenitale;

 • ndërprerje në sfond hormonal të organizmit, shkaktuar nga shtatzënia, menopauza ose duke marrë ilaçe hormonal;

 • filloi jetën e hershme seksuale dhe lindjes në moshën e tenderit;

 • lëndimet e shkaktuara nga qafën e mitrës mitrës. • Simptomet e dysplasia qafës së mitrës  Kjo sëmundje nuk është unik për foto të saj lëvizje dhe shpesh është në një formë latente deri zbuluar tjetër në mjeku. Shumica e të gjithë, njoftimi i saj mbi baza të ngjashme të tservytsytom ose kulpitom, përkatësisht kruarje dhe djegie dhe lengjet vaginale, të cilat janë cilësi jonormale dhe ngjyra, shpesh me gjak (sidomos pas përdorimit të një tampon apo seks). Dhimbje në dysplasia cervikal rrallë të pranishëm. Por sëmundja është shpesh "bashkëpunojë" me klamidia, gonorre dhe infeksioneve të tjera seksualisht të transmetueshme dhe gjinekologjik.


  Diagnoza e dysplasia qafës së mitrës  Vendosja e sëmundjes është përcaktuar në faza. Që të filloni të gjinekolog është duke shqyrtuar, duke e bërë përdorimin e pasqyra vaginale. Nëse keni gjetur shenja të dukshme të dysplasia qafës së mitrës, të tilla si njollat, përhapja e indeve, etj, i emëruar colposcopy. Procedura e fundit është që të shqyrtojë qafën e mitrës vaginale duke përdorur një lloj xham zmadhues. Në të njëjtën testit diagnostik bëhet acid acetik ose solucion jod.

  Hapi tjetër është marrja e mostrave të materialit biologjik për analiza të mëtejshme laboratorike. Ajo duhet të tregojë nëse qelizat abnormale janë papillomavirus, dhe ku fokusi i infeksionit. Përveç kësaj, ju mund të kalojë një biopsi e mitrës mitrës dhe të japë PCR. Metoda e fundit është më e saktë dhe informuese.


  Trajtimi i dysplasia fokale qafës së mitrës  Mënyrat për të luftuar këtë sëmundje varet nga disa nuanca. Mjeku e bën vendimin përfundimtar bazuar në faktin se shkalla e dysplasia qafës identifikuar një grua e konsideron moshën e saj, dëshirën për të ruajtur aftësinë për të pasur fëmijë, praninë e sëmundjeve të tjera, dhe më shumë.

  Për shembull, dysplasia butë i qafës së mitrës shpesh shërohet duke përdorur terapi imunostimulues. Ka edhe raste të dysplasia vetë-zhdukjes si rezultat i imunitetit të fortë. Nëse rishikimet periodike nga një gjinekolog tregojnë se sëmundja nuk regres, dhe shkon në një formë komplekse, operacioni përshkruar.


  Dysplasia të rënda të qafës së mitrës është hequr ose fshirjes të zonës së infektuar është bërë duke përdorur një lazer, azotit të lëngshëm, electrocautery dhe metoda të tjera, ose të emëruar nga heqjen e pjesshme ose e plotë e mitrës mitrës. Trajtimi kirurgjik i çdo dysplasia qafës kërkon një periudhë shërim gjatë së cilës gratë duhet të kalojnë nëpër dhimbje, shkarkimit të bollshëm dhe komplikime të mundshme. E gjithë kjo mund të shmanget nëse ju e dini se çfarë ajo duket si dysplasia qafës së mitrës, dhe çfarë karakteristikat e tij origjinale.