Hypertrophy e qafës së mitrës

Së pari, hypertrophy e një organi të quajtur rritje në madhësinë e saj. Shkaku më i zakonshëm i rritjes (hypertrophy) i qafës së mitrës është një sëmundje kronike inflamatore, çrregullime hormonale, trauma të shpeshta, të tilla si lindjes dhe abortit.
Variacionet anatomike hypertrophy dhe strategjia e trajtimit
Simptomat më të zakonshme të hypertrophy cervikal manifestuar në mosveprim dhe mitrës prolapsi. Zakonisht kjo gjendje dhe të shoqëruar me zgjerimin e duhur të qafës së mitrës. Hypertrophy e mitrës, ndërsa rënie mitrës korrigjohet duke përdorur kirurgji plastike komplekse.

Megjithatë, ajo është e qafën e mitrës hypertrophied dhe mitrës në pozicion normal. Në qoftë se kjo i jep një ndjenjë të humbjes dhe një gjatësi të konsiderueshme të qafës, një situatë e tillë mund të kërkojë ndërhyrje kirurgjikale.
Qafën e mitrës mund të jetë hypertrophied për shkak të inflamacionit.
Nuk është një ënjtje të qafës dhe formuan të ashtuquajturën hypertrophy folikulare. Kanceri kanal në zonën e inflamacionit shpesh i bllokuar për shkak të ënjtje. Mbajtje formuar flluska të mbushura me një sekret. Në këtë kohë stromalnaya indeve dhe flluskë qafën zhytur në rritje të thellë, duke formuar cysts. Madhësia e tyre ndryshon 2-6 mm në diametër. Historikisht ata janë quajtur nabotovы cysts. Këto cysts të çojë në trashje të rëndësishme të mitrës mitrës.

Trajtimi i cysts nabotovыh
Një nga mënyrat më të zakonshme për të trajtuar këtë lloj të hypertrophy - gërricë. Ta themi thjesht, cysts seksion dhe tamponyravanye plagët e vogla birë. Ndërhyrje e tillë nuk është gjithmonë e justifikuar dhe efektive. Përveç kësaj ka një numër të contraindications siç sëmundjeve inflamatore. Një tjetër metodë - diathermocoagulation. Nëse performanca e tij nuk është gjakderdhjen, të gjitha veglat e prypikayutsya të njëjtën kohë, duke i dhënë efekt shtesë pozitiv në luftën kundër inflamacion.
Në çdo rast të kërkojë konsultime të mëtejshme me një specialist me përvojë, përbëjnë karakteristikat individuale të sëmundjeve të çdo pacienti dhe luftën kundër rifillimi mundshme dhe komplikacione.