Dysplasia i mitrës

Dysplasia i mitrës - një gjendje e karakterizuar nga ndryshimet në strukturën dhe funksionimin e mukusit cervikal, të cilat në kushte të caktuara mund të shkaktojë kancerin e mitrës.
Në qoftë se ndryshimet janë parë në fazat e hershme, situata mund të ndryshohet me trajtimin e duhur.
Lloji dysplasia
Varësisht nga thellësia e ndryshimeve në mukozën, janë tre shkallë (ashpërsia) e dysplasia.

 • Dysplasia 1 shkallë ose dysplasia butë karakterizuar në atë që proporcioni i qelizave të modifikuara përbëjnë vetëm 30% të trashësisë së mukusit. Ky lloj i dysplasia mund të ndodhë në mënyrë spontane në 70-90% të rasteve.

 • Dysplasia 2 gradë ose dysplasia moderuar tregon se endometrium qelizat e ndryshuar të ketë 60-70% të trashësisë së endometrium. Ky lloj i dysplasia pa trajtim është vetëm 50% të rasteve. Në 20% të pacientëve që rigjeneron 3 shkallën e dysplasia, dhe 20% - kancer shkaktojnë.

 • Dysplasia 3 gradë (kancer jo-invazive) ose Shkalla e rëndë Dysplasia qafës është një gjendje ku të gjithë trashësinë e mukozës zënë qelizat e modifikuara.


 • Simptomet e dysplasia mitrës


  Në mënyrë tipike, vetë-identifikuar në grua dysplasia nuk mund, sepse sëmundja shfaqet pa asnjë simptomë. Zakonisht dysplasia bashkohet infeksion microbial që shkakton simptoma të ngjashme me manifestimet e cervicitin ose vaginitis. Këto janë: djegie, kruajtje, lengjet vaginale. Ndjenja e dhimbshme kur dysplasia zakonisht mungon.

  Prandaj, është e mundur për të zbuluar sëmundje vetëm në ekzaminim klinik dhe në bazë të testeve laboratorike. Përveç kësaj, metodat e përdorura për diagnostikimin e kolposkopisë, hysteroscopy.

  Si për të trajtuar dysplasia mitrës?


  Për trajtimin e dysplasia qafës së mitrës aplikoni:

 • Teknika kirurgjikale, në të cilën është shkatërrimi i mukozës ndryshuar Tokës me energji elektrike, valët e radios, nitrogjen të lëngët, lazer;

 • konizatsiya Kanceri i qafës së mitrës me heqjen kirurgjikale të mukusit ndryshuar toka apo amputim qafës së mitrës;

 • trajtim imuniteti, e cila ka për qëllim për të forcuar sistemin imunitar duke përdorur immunomodulators interferonit.


 • Në dysplasia të shkallës së parë dhe të dytë, lezione të zonave mjaft të vogla dhe pacienti i vogël mukoza sipas taktikave përdorim mjekësor prisni, shikuar si mukozën dhe ndryshimet e tij, si në këtë rast, gjasat që dysplasia zhduken në vetvete, është mjaft e lartë.