Dyskeratoz qafën e mitrës

Dyskeratoz është një proces patologjik që shoqërohet keratinization epitelin squamous e vaginës ose mitrës.
Lines
Dyskeratoza Gjithsej dalluar 2 lloje: e thjeshtë dhe me luspa. Ky i fundit nuk zgjatet mbi sipërfaqen e mitrës, kështu që është e vështirë për të zbuluar. Kur formë luspa dyskeratoza vërejtur keratinization epitelin squamous, e cila manifestohet formacionet në sipërfaqen e mitrës, të cilat kanë formën e thekon bardhë dhe në mënyrë të qartë të qëndrojë jashtë.
Ka edhe dyskeratoz vjetër që ndodh në gratë më të vjetra se 50 vjet.

Shkaqet
Ka (endogjene) faktorët e jashtëm (ekzogjene) dhe e brendshme duke shkaktuar dyskeratoz. Nga exogenous përfshijnë: kimike,, efektet traumatike infektive virale dhe në trupin e një gruaje.
Faktorët kryesorë endogjene shpesh të çojë në zhvillimin e kësaj sëmundjeje është dështimi hormonal, dhe reduktuar pronat imun. Shpesh dyskeratoz mund të jetë për shkak të një sëmundje të mitrës, të cilat janë shoqëruar pothuajse gjithmonë nga parregullsitë menstruale.
Simptomat

Ashtu si shumë sëmundje gjinekologjike, dyskeratoz nuk ka shenja të dukshme, duke zbuluar se një grua mund të kërkojnë kujdes mjekësor. Herë pas here një grua mund të festuar përzgjedhje të pakta krovyanystoho karakter që shfaqet në mezhmenstrualnыy gjatë dhe shpesh pas raportit seksual.
Diagnostics
Në mënyrë tipike, dyskeratoz zbuluar gjatë ekzaminimit planifikuar gjinekologjike të grave. Dimensionet e epitelit prekur mund të ndryshojnë nga disa centimetra për të mbuluar plotësisht të gjithë qafën e mitrës dhe vagina.
Në qoftë se një humbje e madhe zbuluar me lehtësi nga pasqyra gjinekologjike, pastaj të kryejë një Schiller vogël mostër. Ajo është pikturë sipërfaqet e prekura me një zgjidhje të jodit. Kjo Zonat e prekura mbeten të palyera.

Trajtim
Trajtimi kryesor është dyskeratoza operacioni i qafës së mitrës. Në kryerjen e prodhojnë djegiet e saj të zonave të prekura nga epiteli me një lazer. Kryejnë djegurit funksionimin e qafës së mitrës në 5-7 ditë të ciklit menstrual.
Nëse, si rezultat i studimit janë zbuluar infeksionin, kryesisht kalojnë trajtimin e tyre, pasi përndryshe shërimi do të jetë e gjatë.
Pas trajtimit dyskeratoza zakonisht një grua e ndaluar që të ketë marrëdhënie seksuale për një muaj. Gjithashtu, gjatë vitit ajo duhet të vizitojë një gjinekolog, një herë në çdo 3 muaj.