Deformim i qafës së mitrës

Çdo grua angazhohen në moshë riprodhuese, sigurisht mendon për lindje. Por, për fat të keq, gjithnjë e më shumë gra mund të mos bëhen barrë për arsye të ndryshme. Një nga këto arsye është shtrembërim i qafës së mitrës.
Deformuara qafën e mitrës - është anatomike qafën e mitrës ndryshuar, kanali i qafës së mitrës, e formuar në vend për shkak të zbrazëtirave plagët.

Shkaqet tendosje të qafës së mitrës


Pse është tendosje qafë? Qafën e mitrës deformuara ndodh kur:

 • trauma pas lindjes, në të cilën janë mbivendosur dobët seams dhe në vend të tyre u formuan plagët ashpra;

 • sraschyvanyy inflamator;

 • operacionet;

 • prania e cysts;

 • dështoi abortin.


 • Më e zakonshme është gjë e shëmtuar qafës së mitrës pas lindjes për shkak të boshllëqeve. Siç e punës është shpesh dobët imponojë seams dhe në vend të tyre janë formuar plagët trashë. Prandaj, deformim i kanalit të hapur të qafës së mitrës, e cila promovon futje e të gjitha llojet e infeksioneve.

  Pasojat e tendosje të qafës së mitrës


  Për fat të keq, pasojë kryesore e kësaj diagnoze është infertilitetit shkak të mbetesh me barrë dhe do të lindë një fëmijë në mënyrë të sigurtë me këtë diagnozë është pothuajse e pamundur.

  Diagnoza dhe trajtimi i tendosje të qafës së mitrës


  Diagnostikuar qafë deformuar është shumë e lehtë në provim normale gjinekologjike.
  Zakonisht si një grua trajtim ofrohet qafën e mitrës plastike. Ky operacion është shumë e thjeshtë, është terapeutik në natyrë. Metodat kryesore të plastikës është përdorimi i lazer, valëve të radios, si dhe mënyrat cryodestruction thermoelectrical. Operacioni u krye 3-6 muaj pas lindjes, me kusht që fund të periudhës laktacionit. Rehabilitimi zgjat një muaj e gjysmë, dhe pas gruan përsëri në gjendje të planifikojnë shtatzëninë.