HSG Tubal - edukimi

Hysterosalpingography - Metoda e hulumtimit informativ përdoret në gjinekologji për të konfirmuar ose të hedhur poshtë këto shkelje:

 • pengimi i tubave fallopiane;

 • keqformime të organeve të brendshme;

 • Shfaqja e tumoreve të natyrave të ndryshme (kjo mund të jetë fibroids submucosal, kancer endometrial, polyps dhe adhesions në mitër dhe tubat fallopiane).


 • Në shumicën e rasteve, procedura e përcaktuar për gratë që kanë qenë në gjendje të krijoj apo të mbajnë një fëmijë.
  Në praktikë moderne mjekësore, ka dy mënyra për të hysterosalpingography: duke përdorur X-ray dhe ultratinguj. Metoda tejzanor është konsideruar të sigurt dhe pa dhimbje, në mungesë të efekteve të dëmshme të rrezeve X dhe përvojën e rrezikut të një reaksion alergjik.

  Parimi i përgatitjes për të dy metodat është pothuajse i njëjtë, me përjashtim të disa momente.

  Si për t'u përgatitur për GHA?  Përgatitja për HSG Tubalit përbëhet nga disa faza.

 • Së pari, mjeku në shqyrtim në pasqyrë, shtupë bakteriologjike marrë nga vaginë për të parandaluar infektimin seksual dhe praninë e inflamacionit, të cilat janë Kundërindikimet kryesore për GHA.

 • Të jetë i sigurt për të kaluar urinalysis dhe gjakun për infeksione të tjera.

 • Në përgatitje për mitër GHA dhe tubat fallopiane ndoshta duhet të vërtetojnë mungesën e shtatzënisë, ajo është e mirë për të përdorur kontracepsion gjatë ciklit menstrual, kur hulumtimet e planifikuar.

 • Për 5-7 ditë hysterosalpingography është e rekomanduar për të ndaluar përdorimin e suppositories vaginale, douching, 2 ditë - e kontaktit seksual.

 • Në njerëz të prirur për reaksionet alergjike, mjeku kryen teste alergji. Në mënyrë tipike, teste alergji janë të nevojshme nëse metoda standarde e përdorur duke përdorur X-ray kontrast të mesme me futjen, në të cilën mund të ndodhë reagimi.

 • Menjëherë para procedura është bërë pastrimin klizmë dhe zbrazur fshikëzës. Përsëri, kjo masë kërkon hysteroscopy klasike. Në përgatitje për ECHO GHA, nga ana tjetër, kanë nevojë për të pirë 500 ml lëng.


 • Ajo duhet të jenë të përgatitur paraprakisht për të siguruar që HSG mund të jetë procedurë mjaft e dhimbshme, dhe duhet të diskutohet me një specialist, nëse është e mundur, procesi i mpirë. Koha më e mirë e diagnostikimit është konsideruar 5 - cikli menstrual 11 ditë, por jo më parë se ditën pas periudhës së skadimit.