Gunga në qafën e mitrës

Disa sëmundje gjenitale shoqërohet me shfaqjen e ndryshimeve në qafën e mitrës. Kjo mund të jetë edukimi ndryshme, touch është përcaktuar si bizele, gunga, gunga, rritje dhe si. Ata mund të jetë e dhimbshme dhe pa dhimbje. Kjo varet shumë nga arsyet që shkaktuan ndryshimin. Gunga në qafën e mitrës mund të jetë një manifestim i kushte shumë të rënda. Apo ndoshta një arsimi të sigurt, i cili thjesht kërkon monitorim periodik. Prandaj, në këtë rast, pa ekzaminim gjinekologjik është i domosdoshëm.

Gungë në qafën e mitrës - e cila është arsyeja pse nuk?


Shkaqet e gunga në shumë qafës së mitrës. Këtu janë disa prej tyre:

 • Ind mbresë. Kur lëndime qafën gjatë lindjes, ndërsa ndërhyrjet kirurgjikale në shkelje të integritetit të ind mbresë është formuar. Jo gjithmonë ind mbresë është formuar, ndërsa ne do të dëshironim. Pra, ndonjëherë "i pabarabartë" çon në formimin e këtyre kodrave.

 • Cysts nabotovыh gjëndra. Ato rezultojnë nga bllokimi i gjëndra të vendosura në qafën e mitrës. Zakonisht nuk shkaktojnë simptome të veçanta.

 • Grumbull gurësh, si një manifestim i epitelit ektopike qafës së mitrës. Më parë këtë situatë të quajtur erozioni.

 • Tumor. Ndoshta të dyja beninje dhe malinje. Dhe kjo është një gjendje mjaft serioze në krahasim me patologjitë e mësipërme.

 • Nyje Myomatoznыy. Fibroids mund të rritet në shtresën e muskujve të mitrës. Dhe kështu, në procesin e rritjes së formuar zgjatje, i cili mund të definohet si një kon. Një tjetër opsion fibroids - një nyje të rrjedhin, të cilat mund të me anë të kanalit cervikal "shkojnë" nga mitër deri në vaginë.


 • Gjithashtu produkt në qafën e mitrës mund të jetë polyps. Ai, si tumor mund të rrjedh gjak. Në këtë rast, ju duhet të hiqni tumoreve beninje. Më shumë polyps mund përfundimisht degjenerojë në tumoret malinje.

  Arsimimi në qafën e mitrës - çfarë duhet të bëjmë?


  Nëse një grua është gjetur në kodrën mbi qafën e mitrës - sigurisht që është një arsye për të kryer një fushatë për klinikat antenatal. Kjo është veçanërisht e nevojshme kur prekur formimi shoqërohet me dhimbje apo gjakderdhje të kontaktit.
  Përveç tyre, vetëm ndjenja e tij subjektive për të kuptuar se çfarë ndodh në qafën e mitrës, është e pamundur. Një mjek mund të përcaktojë se çfarë është edukimi zbuluar dhe taktika e nevojshme të trajtimit.