Histologji mitrës

Histologji e mitrës është analiza në lidhje me studimin e qelizave. Kjo analizë na lejon për të studiuar strukturën e çdo ind nga një fetë të hollë e indeve ose organeve të subjektit nëpërmjet goditje. Detyra kryesore ndjekur në qoftë se emërohet Histologji e mitrës - zbulimin e hershëm të malignancies për trajtimin e duhur.
Histologji kanceri endometrial emëruar në lidhje me studimet e llojeve të tjera (test të gjakut, me ultratinguj) në praninë e simptomave të rënda, të tilla si:


 • në qoftë se ka një gjakderdhje të zgjatur;

 • Nëse i shqetësuar në lidhje me dhimbje barku për asnjë arsye të dukshme;

 • Nëse parregullsi gjenden në sipërfaqen e uterusit ose leukoplakia;

 • nëse nuk është një tumor në mitrës ose formimin brenda saj.


 • Sa është Histologji mitrës?


  Për Histologji e mjekut mitrës nën anestezi dhe sterile kushtet lokale direkt nga mitrës është një pjesë e vogël e tumoreve, të cilat më pas dërgohen në një laborator për studim. Nëse analiza e materialit të marrë nga të mitrës, është e nevojshme për të zgjeruar qafën e mitrës. Megjithatë, Histologji e qafës së mitrës një zgjatje të tillë është e nevojshme.

  Nëse Histologji kryer polip qafës së mitrës Histologji ose pas hysterectomy, atëherë analiza shkon të gjitha materialet të largët (polip, uterus). Kjo është bërë për të sunduar nga e kancerit.
  Pas marrjes së materialit për analiza është kryer ekzaminimin direkt histologjike. Kjo është bërë në bazë të një mjeku mikroskop morphologists nga pretreatment materiale (forcim, pikturë dhe kështu me radhë. D.). Një nga aspektet negative të Histologji është faktori njeri, pasi gjatë kësaj analize gjithçka varet nga përvoja dhe aftësitë e një mjeku.

  Kanceri Histologji - Rezultatet


  Shpjegimi Histologji e mitrës - prerogativë e mjekut. Rezultatet e analizës së mitrës Histologji mund të tregojnë praninë e qelizave atipike (kanceroze), dhe prania e erozionit, dysplasia, lytha dhe sëmundjeve të tjera të mitrës dhe të mitrës. Në përgjithësi, rezultatet e kërkimit për të kuptuar njerëzit pa kualifikim mjeksor nuk mund. Zakonisht ajo që pacienti nuk duhet të dini, shkruajnë në gjuhën latine. Nuk ka nevojë që të përpiqen për të deshifroj rezultatet e tyre, pasi kjo mund të çojë në stres të panevojshëm. Le mjeku të bëjë atë.