Histologji i qafës së mitrës

Studimi detajuar strukturën përmes një mikroskop qelizat e organit ose një pjesë të indeve - është thelbi i analizës histologjike. Në gjinekologji standarde përzgjedhja pikë histologjike mostër është qafën e mitrës.
Shkaqet e Histologji:

 • Ajo është i vetmi rajon i mitrës, është në dispozicion për shqyrtim të jashtëm.

 • Për shkak të pozitës anatomike e qafës së mitrës është i ekspozuar më shpesh të agjentëve të dëmshme (infektive, mekanike, virusi).

 • Natyra e indeve të qafës së mitrës mund të konkludojmë strukturën e indeve mitrës si një e tërë.

 • Mbledhja analizën në Histologji qafës së mitrës të bërë gjatë shqyrtimit të rregullt të gjinekologu. Për të hetuar të jetë e mundur për të marrë një shtupë apo scraping nga mitrës apo kanalit cervikal.


 • Ekzaminim histologjik i qafës së mitrës


  Histologji i qafës së mitrës është një procedurë e rëndësishme diagnostike. Ajo mbulon si për të studiuar strukturën e qelizave të rrjedhin nga një shtupë apo scraping dhe ekzaminimit nën një mikroskop indeve të marra nga biopsi. Në praktikën e përditshme të mjekëve egra dhe gërryerjeve shpesh treguar konceptin e "studimeve citologjike", dhe studimi mostër biopsi - si "Histologji".

  Scraping mbajti një mjet të veçantë, pothuajse pa shkaktuar parehati në femra. Materiali scraping është vendosur në një përpunim të veçantë qelqi dhe është duke bërë goditje, të përshtatshme për shikimin nën një mikroskop.
  Mbajti një biopsi të veçantë gjilpërë. Nëse është e nevojshme, një biopsi mund të bëhet me anestezi të mëparshme.
  Rezultatet e qafës së mitrës Histologji janë të gatshme në dy ose tre ditë. Kjo është koha e nevojshme për përgatitjen e feta indeve, duke e bërë goditje dhe decrypt provimin kryer histologjike.

  Sipas rezultateve të mjekut Histologji mund të nxjerrë konkluzione rreth gjendjes së indeve epiteliale të mitrës: është ndryshimi i qelizave dhe të cilat karakter ata janë (displastike, ektopike, psevdoэrozyynыy dhe kështu me radhë). Bazuar në këtë analizë, ju mund të vendosni një diagnozë paraprake, i cili do të jetë i rafinuar nga studime të tjera.