Mitrës hipoplazise

Sëmundje të tilla si hypoplasia mitrës, të karakterizuara nga një rënie në madhësinë e saj në krahasim me normat e fiziologjike dhe moshës. Manifestim klinik i sëmundjes është fillimi me vonesë i menstruacioneve (pas 16 vjetësh), i parregullt, rritje dhimbje dhe aborte spontane, anomali e aktivitetit të punës, varfëri, ulur epsh, dhe anorgasmia. Trajtimi i mitrës hypoplastic fillon me diagnozën, kryhet nëpërmjet vaginës kërkimin shkencor, mitrës ndjerë dhe ultrazërit. Procesi i trajtimit përfshin terapi fizike, terapi hormonale dhe terapi ushtrim. Shtatzënia dhe zgjidhja e saj e suksesshme varet nga çfarë shkalla e hypoplasia në femra.

Sëmundja është quajtur shpesh një mitër medpraktyke fëmijë ose infantilism. Në trupin e një gruaje nuk është një sasi të mjaftueshme të steroid të prodhuara, dhe kjo provokon moszhvillimin mitrës. Ajo është e vogël, me një qafë të gjatë dhe një hyperantefleksyey konik. Nëse hipoplazise shoqëruar me tubacione të gjata spirale, gruaja kërcënuar sterilitet absolut. Shtatzënia shpesh zhvillon jashtë mitrës, dhe organet seksuale nuk zhvillohen shumë. Shpesh hipoplazise diagnostikuar në të njëjtën kohë me vezore polycystic.

Hipoplazise shkallë


Më e zakonshme hipoplazise shkaqet mitrës lidhur me sistemet e dëmtuar e rregullores "mitrës, hipotalamusi," dështimi ovarian me hipofizës hyperactivity gonadotrophic. Këto dështime në trupin e fëmijës provokuar mangësi vitamina, dehje (nikotina, duke përfshirë droge), çrregullime nervore, ngarkesa e tepruar, infeksionet e shpeshta dhe anoreksi. Formuar si duhet mitrës parë ndalesa në zhvillim.
Në varësi të moshës në të cilën pushuar mitër për të zhvilluar normalisht, gjinekologjisë janë tri fazat e sëmundjes. Mitër Po, hypoplastic mitrës 1 shkallë (fetusit, embrional) karakterizohet, gjatësia e të cilave nuk i kalon tre centimetra. Zgavër saj është praktikisht paformuar, dhe e tërë shuma - një qafë. Nëse madhësia e trupit prej tre deri në pesë centimetra, ajo mitra hypoplastic 2 gradë, karakterizohen nga një mbizotërim të qafës së mitrës, në një raport prej 3: 1. Hipoplazise më të butë të mitrës konsiderohet 3 gradë, kur gjatësia e mitrës në rangun e 55-7 centimetra.

Simptomat
Shenjat e para të hypoplasia mitrës është një muaj, dhe jo karakterin e tyre. Në qoftë se vajza ishte gjashtëmbëdhjetë vjeç, dhe hëna nuk kishte filluar ende, ajo është një rast për një vizitë në gjinekologu. Përveç kësaj, simptomat e hypoplasia mitrës është gjithashtu mbetur në zhvillimin e përgjithshëm fizik, zemrat hypoplastychnыe, karakteristikat pashprehur seksuale sekondare, dhe anorgasmia, hemorragji ngathët pas lindjes. Shpesh gratë vuajnë cervicitin, endometritis.
Mitër të tilla ehooznaky hypoplastic kërkon diagnozë urgjente, sepse në funksion kunji riprodhues të grave. Së pari, të shqyrtojë një subjekt grua gjinekologe në infantilism gjenitale. Pastaj një madhësi studim dhe qafën e mitrës mitrës. Është e nevojshme për të qartësuar shkallën e sëmundjes. Përveç kësaj, mjeku mund të urdhërojë X-rrezeve, hysterosalpynhoskopyyu me ultratinguj dhe një analizë hormonale, probing në mitër dhe madje trurit MRI.

Trajtimi hipoplazise


Mjeku do të vendosë se si të trajtojnë mitrës hypoplastic, vetëm pas vendosjes së shkallë. Trajtimi Base - stimuluese, terapi zëvendësimi. Ndonjëherë ju mund të rrisë madhësinë e mitrës për të rivendosur ciklin normale dhe mujore.
Për fat të keq, trajtimi i mjeteve juridike popullore mitër hypoplastic nuk është e mundur. Mund të arrijë rezultate të mira me një kombinim të trajtimit terapi hormonale, dyatermyey, terapi magnetike dhe terapi baltë.