Hysteroscopy mitrës

Hysteroscopy është shqyrtimi i zgavrën e mitrës, i shoqëruar nga lloje të ndryshme të manipulimeve. Gjatë kësaj procedure mund të kryhet:


 • Heqja e formacioneve miomes;

 • nuk ka telekomandë mbetjet vezë pas abortit;

 • heqjen e llojeve të ndryshme të formacioneve myometrium (polyps);

 • i abortit kirurgjike kontrolluar hysteroscopy;

 • Materiali gardh për biopsi. • Ky manipulim bëhet vetëm pas shqyrtimit dhe gjinekologu konsultimeve, duke përdorur hysteroscope.


  Diagnoza Hysteroscopic

  Në disa raste, mjeku ndjen vështirësi në diagnozë. Kjo është për shkak të faktit se shumë sëmundje kanë pamje të ngjashme klinike. Në situata të tilla hysteroscopy mitrës është kryer, pas së cilës trajtim është përshkruar. Shembuj të këtyre sëmundjeve mund të jenë të Endometrioza mitrës sqaruar arsyet për të cilat shtatzënia e shumëpritur nuk ndodh. Kjo është arsyeja pse mitrës hysteroscopy përshkruar shumë mjekë para se shpenzimet e IVF.

  Manipulim Sigurisht

  Para marrjes hysteroscopy mitrës, mjekët të shqyrtojë me kujdes pacientit, vlerësojnë praninë e proceseve patologjike. Shumë gra që emërohen mitrës hysteroscopy nuk kanë asnjë ide se si ju duhet të përgatiten për një mitër hysteroscopy, dhe pyetja e parë që lind pas emërimit të manipulimit: "Më dhemb për të bërë hysteroscopy mitrës"?


  Në fakt, të gjitha shqetësimet e grave në lidhje me këtë më kot, pasi procedura është pa dhimbje. Gjatë sonda manipulimi mitër është futur në fund të së cilës është kamera fikse. Spin imazhin e saj shfaqet në monitor. Kjo mbahet pas zgavër hysteroscopy mitrës pothuajse pa pasoja, pasi që të gjithë manipulimi është kryer në bazë të videos-monitoruar, dhe eliminon mundësinë e lëndimit në muret e zgavrën e mitrës. Kur hysteroscopy mitrës përdoret anestezi përgjithshme që administrohet në fillim, intravenoz.


  Hysteroscopy me miomes mitrës  Kjo metodë është përdorur shpesh kur heqjen formacione të ndryshme që ndodhin në mitër. Nuk është përjashtim dhe fibroids. Kryer më parë largimin nga operacioni, qasja ishte nëpër zgavrën e barkut. Hysteroscopy lejon pas mbajtjes një grua që të ketë fëmijë, sepse prerje mitrës është kryer.

  Përfitimet hysteroscopy

  Zbatimi i këtij manipulimi për qëllime diagnostike ka disa avantazhe:


 • Një metodë më e sigurt ka mundësi të cenuar integritetin e muret e mitrës.

 • Ju lejon për të vlerësuar realisht nga vizual statusit inspektimit mukozën para se të marrë në biopsia.

 • Lejon të bëjë Video-monitorohet scraping nën që eliminon pamjen e zonave të përafërt.

 • Implikimet

  Në raste të rralla, disa gra të vëzhguar lengjet vaginale që u shfaq pas hysteroscopy mitrës. Kjo mund të shpjegohet me faktin se ndërsa ky manipulim mund të ndodhë shtresë dëm mukozale e mitrës, përzgjedhja rezultuar mund të shfaqet. Ata nuk janë të shumta dhe zakonisht zhduken të nesërmen.


  Ndërlikim

  Mundësia e komplikacioneve pas hysteroscopy mitrës minimizohet. Në raste të rralla, mund të ketë zhvillimi i infeksionit. Për të shmangur, ju duhet të përmbahen në mënyrë rigoroze rekomandimeve nga mjekët pas pacientit mitrës hysteroscopy.
  Në shumicën e rasteve kjo vjen për shkak të një dhimbje, dy-ditor, bark të ulët, me tregon forta që përdorin qetësues, ju lutem.