Masazh gjinekologjik mitra

Masazh gjinekologjik mitra - metodë efektive e efekteve fiziologjike, e cila ishte zhvilluar Tours Brandt në 1861. Pas një farë kohe kjo teknikë është përdorur gjerësisht si një trajtim gjithëpërfshirës shëndetësor dhe përdorur me sukses në trajtimin e sëmundjeve të ndryshme femra.
Megjithatë, deri më sot masazh femër e mitrës nuk është shumë popullor për disa arsye. Së pari, procedura e saktë ekzekutimi kërkon një mjek i specializuar aftësitë, së dyti, rezultati pozitiv arritur pas një kohe të gjatë, dhe së treti, masazh gjinekologjik kërkon diagnozë të saktë dhe identifikimin në kohë të contraindications mundshme.

Pavarësisht nga kjo, disa mjekë nuk e hedhin nga llogaritë e masazh gjinekologjik, si mënyrën më të natyrshme dhe të sigurt për të trajtuar sëmundje shumë grave.

Masazh femër mitrës - dëshmitarMasazh i brendshëm dhe i jashtëm i mitrës mund të bëhet një zgjidhje alternative për gratë me problemet e mëposhtme:

 • Steriliteti. Infertilitetit femra faktor, proces engineered ngjitës, bëj mitrës, prania e inflamacion kronik, proceset ndenjur dhe qarkullimit të gjakut në legen dhe të korrigjohet duke përdorur masazh legenit.

 • Gabim i përhershëm arsye fiziologjike. Masazh gjinekologjik lejon për të forcuar ligaments, kthimin mitrës në pozicionin e saj normal në mosveprim.

 • Është e rekomanduar për të kryer disa seanca të masazh pas një operacioni të mëparshëm, lindjes, abortit për të eliminuar adhesions dhe aparatin svyazachnoho muskujve-forcuar.

 • Inflamacion kronik, i shoqëruar nga parregullsi menstruale, proceset ngjitës dhe komplikime të tjera shoqëruese dhe të trajtimit masazh në kombinim me medikamente anti-inflamator.

 • Menstruacioneve dhimbshme.

 • Ulur epsh dhe probleme me jetën seksuale.

 • Gjinekologjik masazh - një nga trajtimet mitrës retrofleksiyi.

 • Tregues i masazh është konsideruar mënyrë jetese i ulur që shkakton ngecje në legen.


 • Kundërindikimet për masazh në mitër  Edhe pse masazh gjinekologjik procedurë relativisht e sigurt, por ajo ende ka contraindications. A nuk e kryejnë procedurën:

 • Procesi inflamator akut dhe subakut;

 • prania e infeksionit në traktin gjenital, të tilla si gonococci, Trichomonas dhe shumë të tjerë;

 • tuberkulozi gjenitale;

 • shtatzënisë dhe laktacionit;

 • në disa sëmundjet e zorrëve dhe fshikëzës;

 • mosveprimi ose vdesin në mitër në rastet e patologjisë lindura;

 • në proceset purulent;

 • paraqitja e dhimbje të forta gjatë procedurës;

 • brenda dy muajve pas abortit;

 • gjatë menstruacioneve, dhe kështu me radhë. d.


 • Gjithashtu e ndaluar të bëni masazh me miomes mitrës. Që procedurën e vetë warms gjinekologjike masazh dhe stimulon qarkullimin e gjakut në legen, e cila është jashtëzakonisht e kundërindikuar në kancerin e mitrës dhe tumoret tjera.


  Si të masazh në mitër?  Mos masazh mitër të kalojnë në shtëpi, pasi që kjo procedurë kërkon aftësi dhe kushte të veçanta. Në mënyrë tipike, masazh është bërë në një spital ose zyra e mjekut për karrige gjinekologjike ose në një tavolinë të veçantë. Ju gjithashtu duhet të monitorojnë nga afër reagimin ndaj manipulimeve të kryera, kohëzgjatjen e procedurës së zgjedhur nga mjeku juaj individualisht. Kjo është shkalla e domosdoshme kalimi i masazh gjinekologjik, përdorni kontraceptivët si shtatzëni të mundshme ektopike.