Hyperkeratosis qafën e mitrës

Një prej patologjisë qafës së mitrës është hyperkeratosis (një tjetër emër - leukoplakia) - keratinization tepruar epiteli i qafës së mitrës. Kjo është një gjendje parakanceroze, kështu që nëse diagnoza kërkon një diagnozë të plotë dhe trajtim të menjëhershëm.

Hyperkeratosis gjinekologjike qafës së mitrës


Ky lloj i sëmundjes ndodh më shpesh në gratë mbi 40 vjet për shkak të ndryshimeve fiziologjike dhe ndikimin e faktorëve të ndryshëm në formimin e mjedisit të parregullt në femra. Hyperkeratosis në gjinekologji zë një pozicion drejtues në shpeshtësinë e shfaqjes në mesin e grave jo vetëm më të vjetër. Ka pasur një tendencë për sëmundje përtëritje.

Hyperkeratosis epiteli squamous i qafës së mitrës: Shkaqet


Gjinekologë moderne të identifikuar shkaqet e mëposhtme të leukoplakia të grave:

 • kancer cervikal;

 • çrregullime endokrine;

 • dështimi i sistemit imunitar;

 • prania e sëmundjeve infektive (klamidia, virusi lyth njeriut);

 • dëmtim kronik.


 • Megjithatë, një marrëdhënie të drejtpërdrejtë me faktorët të veçanta që mund të shkaktojnë zhvillimin e hyperkeratosis, nuk provohet plotësisht.

  Hyperkeratosis kanceri i qafës së mitrës: simptomat


  Hyperkeratosis jashtë nuk shfaqet dhe gruaja e ardhme për një kohë të gjatë mund të mos jenë të vetëdijshëm për sëmundje ekzistuese të vizitës së saj në mjeku, i cili në shqyrtimin e parë mund të festuar prani të një pllaka të bardha femra në ektotserviksa. Nëse një grua nuk ka shenja të theksuara të hyperkeratosis, në këtë rast një colposcopy, e cila rezultoi gjinekolog mund të jap një opinion mbi statusin e gruas. Megjithatë, vetëm një studim mbi Citologjia mund të jetë uninformative, si Biomaterials për hulumtim është marrë vetëm nga lëkura dhe nuk ndikojnë në shtresën e thellë basal, ku ka një proces patologjik. Biopsi qafës së bashku me të egra në Histologji do të reflektojë më të plotë pamjen klinike.

  Hyperkeratosis qafën e mitrës: si ta trajtojmë?


  Në qoftë se një grua pas një ekzaminim të plotë të diagnostikuar "qafën e mitrës hyperkeratosis", trajtimin e përcaktuar në varësi të thellësisë së dëmtimit të epitelit të qafës së mitrës dhe zonës. Trajtim më të zakonshme është kryer kirurgjike, dhe pastaj të vënë re një prognozë të favorshme në shumicën e rasteve.
  Nëse ju zgjidhni metodën optimale e trajtimit gjithashtu të marrë parasysh faktorët e mëposhtëm:

 • mosha e pacientit;

 • funksionin riprodhues të saj (lindje ishin para, ose ajo nuk ka lindur).


 • Femrat e reja janë metodat më fal përshkruara për të shmangur dhëmbëza në sipërfaqen e mitrës:

 • Trajtimi radiosurgical;

 • Avullimit Laser;

 • cryosurgery.


 • Shpesh gratë bëjnë nerozhavshym djegur solkovahynom që të shmang dhëmbëza.
  Në veçanti të rënda ose zbatimin e funksionit riprodhues të grave shpesh përdoret metoda operative.
  Përveç kësaj hyperkeratosis qafën e mitrës duhet të kryejë një trajtim të plotë, duke përfshirë antibacterial, hormonal, terapi ymunnostymulyruyuschuyu.

  Mbani në mend se një gjinekolog duhet të vizitoni çdo gjashtë muaj, si shumica e sëmundjeve gjinekologjike, duke përfshirë hyperkeratosis qafës së mitrës mund të kalojë pa simptoma dhe të zhvillojnë një fazë më të rënda, kur kanë nevojë për kirurgji. Megjithatë, trajtimi në kohë filloi, terapi kompetent komplekse do të shmangur ndërlikimet në të ardhmen dhe të shërohet plotësisht nga hyperkeratosis qafës së mitrës, duke parandaluar tranzicionin e saj në onkologji.