Hydrotubation Tubat fallopiane

Hydrotubation Tubat fallopiane është një procedurë në të cilën lëngët rrjedh në tubat fallopiane për qëllime diagnostike dhe terapeutike.

Sa është tubat fallopiane hydrotubation?


Hydrotubation kryer në kushtet e pastërtisë vaginës në një shpifje nga microflora qafës së mitrës patogjene dhe pa ndryshime abnormale në gjak dhe urinë. Në rastin e inflamacionit dhe tumoreve në organet gjenitale, sistemin kardiovaskular, proceset infektive hydrotubation kundërindikuar.
Ndryshe pertubatsyy dhe metrosalpynhohrafyy, hydrotubation tubat fallopiane eleminon efektet negative.


Kjo metodë e trajtimit është kryer në një pacient i jashtëm apo spitalor mjeku-gjinekolog në karrige gjinekologjike. Hydrotubation kryer brenda 7-24 ditëve të menstruacioneve paraprakisht kullues fshikëzës, zorrët dhe yodonatom përpunuara vulvë.
Në mënyrë për të hyrë kripur Isotonic në mitër duke përdorur një shiringë me një pajisje, një mitër presion kanal nën presion.

Në qoftë se zgjidhja vjen në tubat fallopiane lehtë dhe nuk ndjekin mbrapa, tubat fallopiane plotësisht pranueshëm, në rastin e dhimbje prapa - pakalueshme. Nëse zgjidhja është futur në një shumë prej jo më shumë se 2 - 3. ml, atëherë del se tubat fallopiane nuk janë të kalueshme në isthmus. Slow lëngun infuzion tubat fallopiane pjesërisht të kalueshme.

Hromohydrotubatsyya Tubat fallopiane


Kjo është një procedurë në të cilën mitër derdh të lëngshme me ngjyrë. Tubat fallopiane janë konsideruar pranueshëm nëse zgjidhja merr ato përmes legen, pengim të tubave fallopiane - në rastin e kundërt.

Эhohydrotubatsyya Tubat fallopiane


Kjo metodë e diagnostikimit të qenët i qartë Tubali është një metodë efektive dhe të sigurt në të cilën mitër përmes një tubi injektuar kontrasti ngjyrë. Ultratinguj lejon për të shqyrtuar gjendjen dhe strukturën e aparatit gjenital.