Përfshirja Hyperэhohennыe në mitër

Diagnoza Hyperэhohennыy ultratinguj do të thotë arsimim densitet të lartë. Formacionet Hyperэhohennыmy në mitër mund të jenë depozitat kalcium, shpesh të vogla. Disa tumore beninje dhe malinje të arsimit gjithashtu duket përfshirjen si hyperэhohennыe në mitër gjatë ultrazërit.

Llojet hyperэhohennыh formacionet në mitër  • Pjesa qendrore e endometrium në mes të ciklit menstrual bëhet hyperechoic rrethuar hypoэhohennыm rim. Gjatë vetë menstruacioneve bëhet plotësisht hyperэhohennыm, rritur në trashësi.

  • Prania Hyperэhohennыh e substancave në barkun e nënës nuk është një shenjë e shtatzënisë, dhe dëshmi e çdo subjekteve në zgavër të saj. Kështu polyps dhe fibroids diagnostikuar.

  • Në strukturën e polyps fijor shpesh hyperэhohennыe përfshirjen. Në raste të rralla, të gjithë struktura e polip mund të jetë hyperechoic.

  • Kur aborti në fazat e mëvonshme të mbetura në mitër të fragmenteve të fetusit skeletore, kaltsynyruyutsya dhe të përcaktuara si inclusions hyperэhohennыh me hijen akustike. Në raste të tilla, pacientët shpesh janë shënuar menstruacioneve të rënda dhe varfëri të mesëm.

  • Fibroids mitrës, sidomos në punë, shpesh marrin formën e hyperэhohennыh. Përveç kësaj, fibroids mund të marrin pjesë kaltsynaty që duket si e arsimit hyperэhohennыe hije skajor. Në pothuajse të gjitha rastet e mitrës të shumta, gjithashtu ndërhyjnë me rrugën normale ose të zhvendoste në mitër.

  • Prania e flluska e ajrit në procesin e ultrazërit duket si përfshirje hyperэhohennoe, nganjëherë me efektin e "bisht kometë" e tipit akustike. Ky lloj i strukturave hasur në raste të endometritis kronike, edhe pas scraping kirurgjikale të mitrës.

  • Fushat Kaltsyfytsyrovannыe që duken si inclusions hyperэhohennыe, gjetur në nyjet mitrës miomes. Pas ndërhyrjeve intrauterine kirurgjikale, si dhe clots gjakut pas lindjes në mitër mund të visualized si hyperэhohennыe përfshirjen.