Pa pagesë për mitër të lëngshme

Nëse ju të gjeni në mitër me ultratinguj për lëngun e lirë nuk ka nevojë menjëherë u shqetësoni, ky fenomen mund të jetë e lidhur me proceset ciklike që ndodhin në gra. Megjithatë, është e nevojshme për të kryer studime të tjera, si akumulimin e lëngjeve pas mitrës mund të tregojë sëmundje që kanë nevojë për të zbuluar dhe parandaluar.


Fluid për mitrës - çfarë do të thotë?Në gratë e shëndetshme lëngu i lirë pas mitrës mund të jetë normale, por uji duhet të jetë pak. Kjo dukuri është e natyrshme, edhe kur uji është mbledhur në një numër mjaft i madh ovuyatsyy pasi që është tipar kryesor i ovulacionit suksesshëm. Kjo është për shkak të faktit se të lëngshme me lopayuschehosya gjëndër dominuese në vezore bie në zonën e legenit dhe është grumbulluar prapa mitrës.Zbulimi i një sasi të vogël të mitrës fluide gjatë menstruacioneve justifikuar gjak turpin në zgavrën e barkut. Kjo nuk është një sëmundje. Megjithatë, në qoftë inflamacion gjymtimit gjenital, ajo me siguri do të çojë në shpinë fluide e mitrës.


Fluid për të mitrës - palotohyya
Nëse ultratinguj zbuloi lëngun në mitër - kjo mund të thotë endometritis, sidomos në periudhën pas abortit, zhvillimi i vezores apopleksi, ascites, peritonit, purulent salpingjitit, Endometrioza, hemoperytonyume, pamjen pelvioperitonit.Fluid për mitrës shfaqet në një shtatzëni ektopike, dhe është një nga linjat e saj. Në këtë situatë të lëngshme diagnostikuar - është gjaku që rrjedh nga tubi shqyer fallopiane, gjithashtu duket fekonduar vezën jashtë mitrës.

Nëse ultratinguj diagnostikuar me lëng të lirë për mitrës dhe anomalitë e tjera u gjetën, dhe nuk ka ankesa mund të jetë i qetë që ju jeni të shëndetshëm dhe nuk kanë asnjë arsye për t'u shqetësuar.