Vikasol mitrës gjakderdhje

Vikasol drogës është një analog sintetike e vitaminës K. Është e njohur se ai është i përfshirë në formimin e prothrombin në trup, i cili nga ana e tij është përgjegjës për një pronë të tillë të gjakut si koagulimit.
Kur përdoret Vikasol?
Vikasol përdorur shpesh në gjakderdhje gjinekologjisë mitrës. Gjithashtu, të drogës mund të përdoret për:

 • gjakderdhje Ulçera në stomak;

 • trombopenicheskoy vjollcë;

 • hemorroide dhe nosebleeds;

 • Sëmundje hemorragjike e porsalindur;

 • gjakderdhje preklymatycheskyh;

 • hemofilia.


 • Cili është mekanizmi i veprimit të drogës?
  Mekanizmi i veprimit Vikasol drogës është për të nxitur procesin e sintezës së prothrombin dhe prokonvertyna. Kjo është bërë duke rritur sintezën e 279 10 faktorëve të koagulimit. Aty qëndron efektin e saj hemostatic. Kjo është arsyeja pse produkti medicinal i përket fondeve të një grupi antyhemorrahycheskyh.
  Si përdoret Vikasol?
  Në mënyrë që t'i përgjigjet në kohë për gjakderdhje të hapur mitrës, duhet të dini se si për të marrë Vikasol në ngjarje të tilla.

  Kështu, nëse medikament përdoret në formën e tabletave, dozë e vetme e saj 0015-03 g / ditë. Nëse ilaç është administruar në formën e injeksioneve intramuskular - 001-0015 g.
  Përveç kësaj, Vikasol emëruar dhe si një agjent parandalues, 2-3 ditë para operacionit. Pra, nënat vetëm marra administrohet doza një herë në ditë. Nëse puna nuk vjen, futja përsëritet pas 24 orësh.
  Cilat janë efektet e mundshme anësore?
  Në rast të përzgjedhjes të gabuar e dozimit mund të përjetojnë efekte anësore të tilla si:


 • hiperprotrombinemiya dhe hypertrombynemyya (rritje përmbajtja gjaku i prothrombin dhe thrombin - kodrina faktorëve të gjakut);

 • hyperbilirubinemia (rritje bilirubin në gjak).


 • Në disa raste të rralla, kryesisht tek fëmijët, vëzhguar zhvillimin e gjykatës si një efekt anësor të drogës.

  Kur aplikoni ndaluar vikasol?


  Koagulimit kryesor dhe ndoshta i vetmi contraindication të drogës është rritur të gjakut dhe emboli (bllokim e enët e gjakut mpiksje gjaku).

  Kështu, Vikasol gjakderdhja duhet të përdoren në përputhje të plotë me recetë, dhe në doza të treguara nga mjeku juaj.