Humbje vaginë

Shumica probleme mosveprim i organeve të legenit të grave në moshën e rritur, kur i gjithë sistemi riprodhues pëson ndryshime laike. Zhvendosja poshtë vыhozhdenyem vaginë e hendekut gjinor quajtur pasojat vagina.

Simptomet e prolapsi vaginale


Rënie vaginale mund të jetë i plotë ose i pjesshëm, në disa gra humbja është vetëm një mur vaginale, para ose mbrapa. Më shpesh, sëmundja nuk shfaqet dhe është gjetur vetëm në mjeku. Megjithatë, në shumë raste në një fazë të hershme të humbjes së sëmundjes vaginës mund të ndjeni dhimbje gjatë seksit, të ndjehen të tërhequr dhimbje në bark ose zbulojnë diktim. Pastaj simptomat e mësipërme mund të bashkohet Sëmundjet Urological natyrën: probleme me urinim, mosmbajtjeje urinar, stagnimit urinar në organet, probleme me jashtëqitje. Gratë që janë duke përjetuar humbje pas lindjes vaginale, mund të përjetojnë një ndjenjë të trashje dhe prania e Belly "ulët" të presionit të fshikëzës të murit të barkut.

Shkaqet e prolapsi vaginale • lindjes përsëritet, traumat e lindjes dhe mungesa e rehabilitimit pas lindjes;

 • rritet presioni brenda barkut (punë e vështirë fizike, sportive-lidhur stres);

 • semundja e zorreve e lidhur me konstipacionit;

 • vonuar zbrazjes së fshikëzës dhe rektum (të moshës shkollore);

 • sëmundjet e mitrës, duke krijuar një barrë shtesë mbi perineum muskulare sistemit dhe mitrës;

 • Trashje ose humbje peshe papritur;

 • Komunikimi trashëguar dobësi dhe relaksim të muskujve të perineum gjatë jetës. • Si për të trajtuar rënie vaginale?


  Kur zgjedh një metodë e trajtimit të mjekut vaginale mosveprim merr parasysh shumë faktorë: moshën, shkallën e sëmundjes lënë pas dore, praninë e comorbidities.
  Një mundësi për trajtimin e sëmundjes është për të kryer ushtrime të veçanta me prolapsi vaginale, i quajtur ushtrimet Kegel. Këto ushtrime përfshijnë tri faza dhe kryhet në çdo vend dhe në çdo kohë.

 • Compression ngadalshëm. Të forcuar muskujt tuaj vaginale si në qoftë se ju doni të ndaluar urinim, numërimin në 3 dhe relaksohuni. Me kalimin e kohës, një detyrë e vështirë - për të numëruar 15-20.

 • Reduktimi. Strain dhe relakson muskujt e vaginës sa më shpejt që të jetë e mundur.

 • Potuzhtes muskujt e legenit si lindjes ose kapsllëk deri atëherë, deri sa ju mendoni promezhnыh tensionit dhe muskujt e barkut.


 • Të gjitha ushtrimet duhet të fillojë me 10 herë në 5 grupe në ditë. Një javë mund të rrisë frekuencën e ushtrimit 5 herë, gradualisht duke e çuar në 150 numrin e ushtrimit në ditë.
  Trajtimi konservativ i prolapsi vaginale reduktuar në përdorimin e pajisjeve plastike quajtur pessaries ose unazë mitrës. Ata janë futur në vaginë për të mbajtur në mitër në pozicionin e duhur. Ky lloj trajtimi përdoret kur operacioni nuk është i mundur.

  Kirurgjisë është trajtimet më efektive për humbjen e flokëve vaginë. Nëse dikush bie nga muret e vaginës, pastaj një rrjetë implant i cili do të mbajë pjesët e sipërme apo të poshtme të legenit. Kur humbja e dy mureve vaginale instaluar dy implantet, mitrës dhe lidhjet fikse.
  Mosveprim Parandalimi mill përfshin një sërë masash që synojnë terapi trajnimit fizik gjatë shtatzënisë, rehabilitimi pas lindjes muskujve duhur toni i vaginës dhe perineum, kufizimin dhe kontrollin e ngarkesave të rënda të fetusit të mëdha gjatë shtatzënisë.