Ajo rezulton e ajrit nga mitër

Shumë gra janë të ballafaquar me një situatë ku padashur vetë nga ajri nga mitër. Kjo shkakton siklet, dhe gruaja fillon të ndjehen të parehatshme me miqtë apo të afërmit.
Shkaqet
Vajzat, të përballur me këtë problem, duke u përpjekur të kuptoj se për herë të parë e bëri këtë pyetje: "Pse është ajri jashtë mitrës"? Ka disa arsye:

 • të ulë tonin e muskujve të bazës së legenit;

 • shtrihen muskujt për shkak të shtatzënisë dhe lindjes;

 • hyrje e ajrit në mitër gjatë raportit seksual. • Në shumicën e rasteve, gratë pas lindjes është dobësuar ligaments, duke shkaktuar në mitër mund të merrni ajër, pastaj të shkoni me të. E njëjta gjë mund të vërehet gjatë shtatzënisë, si rezultat i rritjes së madhësisë dhe peshës së fetusit, forca legenit muskujve zvogëlohet, duke rezultuar në lirimin e ajrit nga mitër.

  Disa gra ankohen se para menstruacioneve fillon të dalë ajrit nga mitër. Kjo përsëri është i lidhur me ulur tonin e muskujve të mitrës. Qafën e mitrës hapet para menstruacioneve, duke rezultuar në ajër depërton në mitër dhe del që sjell një grua bezdi. Ky fakt nuk mund të quhet një sëmundje, kështu që trajtimi mjekësor është e nevojshme.


  Si të merren?
  Për të hequr qafe e problemeve të tilla si ajër jashtë mitrës, një grua duhet të rrisin tonin e muskujve në katin e legenit. Për ta bërë këtë, të kryejnë ushtrimet e mëposhtme:


 • Për starters, ju mund të përpiquni squats thjeshta. Ata duhet të kryejnë në mëngjes, pas një mëngjes të lehtë.

 • Gjatë urinimit, muskujt shtrydh, shkurtimisht ndërprerë urinim. Ju mund ta bëni këtë ushtrim dhe ulur në një karrige. Kjo grua nuk duhet të mbajë frymën tuaj, dhe të përpiqen për të marrë atë mbeti banesë, në pjesën tjetër.


 • Në kryerjen ushtrimin e mësipërme rregullisht, një grua do të vini re efektin në një javë.