Humbja e të mitrës - çfarë duhet të bëjmë

Në gratë në moshë riprodhuese dhe mangësitë prolapsi mitrës shkakton pjellorisë shkelje, ulur performancën, funksionin seksual.

Rënie Klasifikimi

Ka 3 gradë e humbjes:


 • lënia jashtë e mitrës;

 • rënie paplotë mitrës;

 • rënie plotë mitrës. • Heqje e mitrës - pozita e trupit në të cilën mitra është nën vijën ynterspynalnoy, por jo përtej hendekut gjinor.

  Humbja e pjesshme e mitrës - pozita e mitrës, qafën e mitrës, ku ajo është e vendosur në legen dhe trup brenda hendekut gjinor.


  Rënie të plotë - pozita trupi kur të gjithë vjen nga çarë mitrës gjenital përgjatë mureve të vaginës.

  Gjithashtu për të dalluar në mes të mosveprimit të tij dhe humbjen e mitrës:


 • lindja në gratë;

 • në gratë nulliparous;

 • në moshën e vjetër. • Shkaqet e prolapsi

  Në gratë lindjes:


 • prania e tre ose më shumë barazi;

 • dobësia e aktivitetit të punës;

 • fruta të mëdha;

 • lotët perineal gjatë lindjes. • Në gratë nulliparous:


 • infantilism;

 • kënd i ulët i legenit;

 • Douglas hapësirë ​​Vlera e tepërt. • Në të moshuarit:


 • kapsllëk;

 • historia e rëndë të punës fizike;

 • Muskujt e dobët kat legenit. • Çfarë është rënie e rrezikshme mitrës?

  Humbja e mitrës jep qarkullim regionarny në legen që çon në përçarje të sekretore, funksionit menstrual. Rënie mitrës çon në infeksion traktit urinar, abuzimit seksual, funksioni gjenitale.

  Trajtimi i prolapsi mitrës

  Ne rekomandojmë ushtrime të veçanta në një listë të mitrës për të forcuar muskujt e legenit dysheme dhe murit të barkut.


  Ushtrimi në një listë të mitrës:


 • ngritjen legen dhe konsoliduar holluar me gjunjë;

 • duke ecur me poluprysedanyem;

 • heqjen e këmbëve të trupit në kënde të drejtë.


 • Ushtrojnë një listë e mitrës është efektive në fazat e hershme të sëmundjes ose në kombinim me kirurgji.

  Pantallona fashë ose mbështetur një listë e mitrës rekomanduar të veshin në mur hyperinflate përparmë të barkut.

  Swabs vaginal për një listë të mitrës janë përdorur si një metodë shtesë e trajtimit konservativ, por përdorimi i tyre të zgjatur mund të shkaktojë muret hyperextension vaginale.


  Seks në një listë të mitrës

  Seksi dëme gjatë humbje varet nga faza e dhimbjes dhe grave individuale. Është e rekomanduar që të abstenojnë nga seksi gjatë sëmundjes.

  Rënie Parandalimi


 • të ushqyerit;

 • ushtrim të moderuar;

 • eliminimin e ushtrimit të tepruar.