Anomalitë e mitrës

Anomalitë e mitrës të ndodhë në një ose dy nga njëqind gra dhe të luajë një rol vendimtar në pyetjen nëse gruaja mbetet me barrë. Në disa raste, shtatzania mund të kalojë lehtë, si dhe punë.

Të gjitha variante defekte mund të ndahen në 2 grupe:

 • Vonesa e mitrës, të cilat janë formuar si duhet. Ka pas lindjes së vajzave. Shpesh, ajo është hipoplazise (moszhvillimi) të mitrës për shkak të ndryshimeve në endometrium. Kjo zakonisht shoqëron infantilism - zhvillimin e dobet e përgjithshme të trupit, por mund të ndodhë pa simptoma. Me një mitrës tillë anomali treguar madhësinë e saj reduktohet, dhe qafën e mitrës ose më gjatë në përputhje me madhësi mbretërore.

 • Anomalitë Struktura anomali e aktivitetit mitrës dhe të mitrës. Ata janë formuar në periudhën embrionale. • Anomalitë e strukturës qafën e mitrës, vaginë dhe mitrës • Mitër Antlered - detyrohet emrin e saj në formë. Nuk ka efekt në aftësinë për t'u bërë shtatzënë, fëmija do të thjesht më pak hapësirë ​​të rritet, dhe ndoshta shkeljes fetusin prezantim.

 • Shalë (lakuar) mitrës - manifestim antlered veçanti, një vend i vogël, dvurohost është vetëm në pjesën e poshtme, e cila formuar thellimin. Në disa raste, sipërfaqja e jashtme e mitrës nuk ndryshojnë nga normale.

 • Mitër me ndarëse dhe - muskujve plotë ose i pjesshëm apo mur fijor. Ndonjëherë ajo mund të parandalojë ndodhjen e shtatzënisë.

 • Dyfishim i plotë i mitrës - rast i rrallë në të cilën dy të vaginës dhe mitrës 2. Aftësia të krijoj ruhen.

 • Unicorn mitrës - dy herë më pak se zakonisht, me vetëm një tub falllopyevoy. Nëse tubat dhe vezoret janë normale, shtatzënia është e mundur.

 • Ahenyzyya - patologji tepër të rralla, i shoqëruar nga mungesa e plotë e mitrës apo madhësinë e saj të vogël dhe jo i zhvilluar plotësisht ose vaginë të shkurtër. Me këtë anomali nuk mund të mbetet me barrë dhe seksi është problematike.


  Anomalitë Aktiviteti i mitrës


  Opsione shkelje paktën një nga treguesit e aktivitetit kontraktil, ton, kohëzgjatja, intensiteti, intervali, ritëm, shpeshtësinë dhe reduktimin e koordinimit.

  Sot, studiuesit nuk e kanë shqyrtuar përpara në fund shkakton anomalitë e mitrës. Ndoshta në të ardhmen disa vështirësi do të jetë subjekt i trajtimit të suksesshëm.