Kanalet Эktazyya e gjirit

Эktazyya (ose duktэktazyya) kanalet e gjirit - një sëmundje e cila shumica e grave priren moshën postreproduktyvnoho (mbi 40-45 vjet). Kjo është për të zgjeruar kanalet suboreolyarnыh.

Simptomet e ektaziy gjirit


Sëmundja takon simptomatike, sepse kjo nuk është një punë diagnostikuese. Simptomet kryesore përfshijnë:

 • Shkarkimi nga gjiri apo të gjelbër kafe.

 • Dhimbja në gjoks.

 • Ënjtje, skuqje përreth halos.

 • Kruhet pranë nipples.

 • Përfshihuni thith. • Shkaqet
  Zemrat Duktoэktazyya mund të ndodhë si rezultat i një numri të çrregullimeve. Në praktikë mjekësore, nuk janë shkaqet e mëposhtme e mundshme të sëmundjes:


 • Inflamacion. Për të përjashtuar këtë proces të kryerjes së një përmbajtje të studimit të lëshuar. Si gjatë trajtimit të përshkruara të antibiotikëve, immunomodulators.

 • Polip ose lyth në ngushticën. Polip - një tumor beninje e rrezikut potencial dhe nevojën për të hequr mjeku përcakton mammologist pas X-ray apo me ultratinguj.

 • Sintezë tepërt Hormoni. Sëmundja quhet halaktareya. Ajo mund të zhvillohet për shkak të çrregullimeve hormonale apo në pacientët që marrin drogë të caktuara. Kjo më shpesh prek gratë 35-40 vjet. Trajtimi është reduktuar për korrigjim hormonal.

 • Kanceri i gjirit. Kjo është një nga shkaqet më të rrezikshme të shkarkimit nga dalë. Kanceri i gjirit - kanceri më i zakonshëm. Prania e tij do të zbulojë Citologjia, biopsi, me ultratinguj, ose X-ray. • Kanalet Trajtimi ektaziy e gjirit të reduktuar të eliminuar shkaktuar ajo shkakton. Nëse terapi është i paefektshëm ose shkaqe nuk janë zbuluar duke përdorur kirurgjike hequr kanal. Ky lloj i trajtimit të kancerit të gjirit përdoret duktэktazyy kur ka comorbidities dhe një grua nuk është duke planifikuar të lindjes dhe ushqyerjes me gji.