Semundja Paget i gjirit

Semundja Paget është një lloj neoplazme malinje te gjirit. Nëse kjo sëmundje është shkatërrimi i tranzicionit thith areola në. Në mesin e pacientëve me sëmundje, të dominuar nga ata që mosha e të cilit është mbi 50 vjet.
Shkaqet
Shkaqet e sakta që çojnë në shfaqjen e kësaj sëmundjeje nuk është instaluar ende. Kështu ka dy teori kryesore:
Qelizat Paget për të formuar një tumor në gji, dalë të lëvizë, duke shkaktuar në zhvillimin e kancerit të gjirit gradual Paget. Qelizat janë të vendosura në nipples, degjenerojë në kancer nën ndikimin e faktorëve patogjene.

Simptomat
Në fazat e hershme simptomat e sëmundjes Paget, i cili shkakton lezione të gjirit mund të jetë iritim si i vogël në të dalë. Pastaj, në sipërfaqe të lëkurës prodhuar thekon lidhur djegie, kruarje, hidhërim. Thithat janë shumë të ndjeshme. Nëse fazat fillestare të procesit është lokalizuar kryesisht në të dalë, ajo atëherë ai mund të lëvizë në gjoksin e tij.
Kancer paraqitja e Paget ngjajnë ekzemë, lokalyzuyuschuyusya në sipërfaqen e kancerit të gjirit. Në raste të rralla sëmundje ndikon në të dy gjinjtë. Pothuajse gjysma e pacientëve mund të zbulohen compaction prekje.

Diagnostics
Diagnoza kryesor i kësaj sëmundjeje është ultratinguj gjirit. Për të sqaruar diagnoza bëhet Citologjia. Kjo është analiza e qelizave të marra nga sipërfaqja e zonës së prekur e gjirit. Gjithashtu, mjekët shpesh mbështeten në biopsi pjesë e vetme e rrobave dhe rezonancë magnetike të imazhit, e cila lejon për të përcaktuar vendndodhjen e saktë të tumorit.
Trajtim
Trajtim më efektive për sëmundjen Paget, si kanceri i gjirit përgjithshme është kirurgji. Në fazat e hershme të sëmundjes, por të kryejë një operim radikal të gjirit me një heqje të njëkohshme të tumoreve të gjirit ose vetëm dalë.

Në mungesë të rritjes invazive e një mjeku është dhënë zakonisht mastectomy thjeshtë. Kur format invazive të sëmundjes janë të rekomanduara një mastectomy radikal. Kjo sjellje heqja e plotë e gjirit të prekur me muskujve gjoksit dhe përreth nyjet limfatike. Megjithatë, operacioni është kryer terapi rrezatimi, terapi hormonale dhe kimioterapia.
Një rol të rëndësishëm në rezultatin e suksesshëm të ankesës para sëmundjes luan një mjek grua.