Fibromë gjirit

Për fat të keq, diagnoza "fibromë gjirit" është i njohur për shumë gra dorës së parë. Për këtë patologji ndodh shumë shpesh, pavarësisht nga mosha.
Në praktikë mjekësore janë dy lloje të fibromë gjirit - një fibroadenoma (i quajtur edhe adenoma jo vetëm mjaft e drejtë ose adenofybroma) dhe fibroadenomatoz (fybromastopatyya). Megjithatë, është e nevojshme të bëhet dallimi midis këtyre koncepteve, pasi ata kanë dallime themelore.
Sepse, si fibroadenoma - një neoplazme beninje që është rrumbullakuar nyjë të shtrënguar dhe shpesh nuk ka manifestime klinike të sëmundjes. Identifikimi i arsimit është në kontrolle parandaluese ose në vetë-ekzaminim.

Ndërsa të dy fibroadenomatoz - është një formë e mastitit, e cila është karakterizuar nga rritja e indit lidhor. Manifestuar në formën e dhimbje në gjoks, coarsening dhe për të ndryshuar formën, shkarkimin nga nipples, dhe kështu me radhë. D.

Fibromë kanceri i gjirit - trajtimTrajtimi i të lokalizuara format fibromë, fibroadenoma që mund të jenë të dyja konservative dhe kirurgjikale.
Nëse madhësia e tumorit të vogël (8 mm) dhe pas një gjithëpërfshirës obsledovanyyapodtverdylsya natyra e saj beninje, shpesh mjeku përshkruan një kurs të përdorimit terapeutik të drogës absorbable.

Në rastet kur fibroadenoma është i madh, të përdorë ndërhyrjes kirurgjikale. Përveç kësaj, tregues për kirurgji për të hequr fibroids (fibroadenoma) gjirit përfshijnë:

 • Rritja e shpejtë e tumorit;

 • shkaktuar nga prezenca e defekteve të saj kozmetike;

 • Dëshira e menjëhershme për të marrë arsim të shpëtoj e pacientit;

 • Planifikimi i shtatzënisë (si ndryshimeve hormonale të qenësishme në këtë periudhë mund të provokojë fibromë fortë e rritjes);

 • një lloj i rrallë i strukturës lystovydnыm tumor.


 • Varësi praninë e kancerit dyshuar, trajtimi kirurgjike mund të kryhet nga dy metodat:

 • Heqje sektoriale. Metoda është përdorur në rastet kur përjashtuar tërësisht mundësinë e kancerit. Për shkak se tumori është hequr së bashku me indet përreth.

 • Enucleation - Kirurgji më pak traumatike, gjatë të cilit hiqet (vыluschyvaetsya) vetëm arsimin. Zakonisht kryhet nën anestezi lokale.


 • Duhet të theksohet se fibroadenoma - një arsim relativisht të sigurt dhe ka tendencë të rritet në kancer, përveç fylloydnoy formë (fletë), e cila ka një incidencë më të lartë të keqdashje.

  Përveç motit pas trajtimit kirurgjik të fibromë gjirit të favorshme. Megjithatë, edhe përputhshmëri të plotë me të gjitha rregulloret dhe rekomandimet pas largimit nuk e përjashton mundësinë e formacioneve të reja.

  Parandalimi i fibroadenoma

  Të marrë masa parandaluese për të parandaluar zhvillimin dhe fibroadenoma fybromastopatyy të gjirit, është e vështirë. Për sot nuk është kuptuar plotësisht shkaqet kryesore të këtyre çrregullimeve. Ne e dimë vetëm se faktori i parë është - një çekuilibër hormonal. Dhe gjithashtu:


 • kushtet mjedisore;

 • dorëzimit me vonesë ose mungesa e tij;

 • dietë paekuilibruar;

 • stresi;

 • lodhje;

 • trashëgim.


 • Në lidhje me këtë, të gjitha vajzat që kanë arritur moshën e pjekurisë duhet të monitorojë me kujdes gjendjen e gjinjve të tyre:

 • nënshtrohen ekzaminimeve parandaluese një herë në vit;

 • kryejë vetë një herë në muaj.


 • Në rast të ndonjë vula, dhimbje apo shkarkimit nga gjiri të kontaktojë menjëherë një mjek.