FKB gjirit - Simptomat

Sëmundje Fibrocystic (FKB shkurtuar) ose gjirit është përshkruar në fillim të shekullit të 20-të. Në ditët e sotme, ky lloj i patologjisë gjirit është shpërndarë gjerësisht. Kjo incidenca e tyre është vazhdimisht në rritje. Kjo është kryesisht për shkak të ndryshimit në sjelljen riprodhuese të grave zrealizovanyy lindjes në fund, të zvogëluar të punës, periudha e shkurtër e ushqyerjes me gji, duke rritur numrin e aborteve.
Organizata Botërore e Shëndetësisë përcakton kancerin e gjirit FKB si një sëmundje të lidhur me çekuilibër të elementeve lidhës dhe epiteliale, e cila është shoqëruar me ndryshime të ndryshme regresive dhe indeve prolyferatyvnыmy gjirit.

Ka dy forma FKB - nyjor dhe shpërndarë. Për formimin e parë karakteristike në indet e kancerit të nyjave individuale dhe cysts; e dyta - prania e subjekteve të shumta të vogla.
Manifestimet klinike të mastitë
Karakteristikat kryesore përfshijnë FKB shtim të gjirit dhe Bllokimi i qumështit, i shoqëruar nga ëmbëlsi në to. Dhimbja mund të jenë të ndryshme gradë të intensitetit dhe të ndryshme në natyrë. Në disa raste mund të japin dhimbje në supe, supe, sqetullat dhe qafën.
Në mënyrë tipike, dhimbje të shoqëruar me fazë të ciklit menstrual. Fitimi i tyre është rreth 10 ditë para menstruacioneve, pas menstruacioneve ata të shkojnë në atje.

Simptomet e mësipërme mund të shoqërohet me ënjtje, dhimbje myhrenepodobnыmy, ndjenjë e plotësi të çrregullimeve bark, kapsllëk, bloating, nervozizëm, sfond paqëndrueshme emocionale, frika, ankthi, fle.
Si dhimbjen e sëmundjes janë më pak. Prekje në gji janë vula që kanë përshkruar kufijtë. Me dalë mund të duket ndarjen.
Diagnoza FKB është bërë pas inspektimit dhe prekje të gjëndrrat e qumështit të ultrazërit, mamografia, birë dhe analiza citologjike e strukturave të larmë, të kryera në fazën e parë të ciklit menstrual.

Trajtimi FKB


Vlera e madhe ne trajtimin e semundjeve dhënë ushqimit. Që nga droga janë përdorur: painkillers dhe mjete të homeopatik, vitamina, herbs, jodur kalium, kontraceptivëve ndryshme hormonale gojë.