Fibroadenoma e gjirit - Simptomat

Fibroadenoma - një vulë mirë që përbëhet nga ind gjëndrave dhe lidhës rritur. Sëmundja më e dhimbshme manifestuar vula në gjëndrën e qumështit, e cila shkakton një grua për ta kthyer në mammologist. Megjithatë, në disa raste, dhimbja mungon, dhe patologji zbuluar rastësisht gjatë ultrazërit ekzaminimit.

Shkaqet e fibroadenoma gjirit


Ky formacion mirë është klasifikuar si një formë e mastitit nyjore që ndodh (mjekëve të supozuara) për shkak se trazirat në sferën hormonal (hiperstroheniyi), por ky fakt nuk është konfirmuar plotësisht.

Pabarazitë hormonal si shkak i fibroadenoma sugjerojnë të ngjarë që "sëmundja mosha" në shumicën e rasteve bie vetëm në kohë të ndryshimeve fiziologjike në gratë - të riun dhe menopauzës.
Fibroadenoma mund të arrijnë mjaft i madh për disa muaj, duke rritur për 5-7 cm.
Përkundër faktit se fibroadenoma nuk është formimi malinje, një grua, kur respektuar ndonjë vulat në këtë fushë, ju duhet të shihni një mjek, sepse vetëm biopsia gjilpërë mund të japin informacion të saktë.

Llojet e fibroadenoma


Ka disa lloje të fibroadenoma, në varësi të vendndodhjes së vulës;

 • Fibroadenomas Lystovydnuyu e gjirit është quajtur fylloydnoy. Kjo është e vetmja formë e sëmundjes që mund të çojë në kancer dhe është karakterizuar nga rritja e shpejtë. Klinikisht kjo duket si shkallë e kufizuar në mënyrë të qartë të strukturës dolchatыm, dhe në shkallë të gjerë në zonën e shënuar foto venoz i hedh lëng i lëkurës.

 • Yntrakanalykulyarnaya fibroadenoma zgjeruar lumen e gypit dhe formuar nga ind lidhës. Kjo formë nuk është në degjenerim në kancer.

 • Fibroadenoma Perykanalykulyarnaya, yntrakanalykulyarnoy ndryshe, në rritje rreth kanalet, por kanceri i formuar gjithashtu.

 • Fibroadenoma përziera kombinon tiparet perykanalykulyarnoho dhe yntrakanalykulyarnoho specie.


 • Gjithashtu klasifikuar nga numri i vulave: fibroadenoma shumta vërejtur në të dy gjinjtë, dhe të vetme, respektivisht, në një.

  Trajtimi i fibroadenoma gjirit


  Fibroadenoma e gjirit trajtohen me operacion gjatë të cilit kirurg heq vulën. Largimi i fibroadenoma të gjirit, siç është paraqitur kur ajo arriti të madhe - më shumë se 5 mm në diametër. Nëse ai është i vogël në madhësi, tumori është hequr në qoftë se gruaja është e gatshme për të jetuar në ankth të vazhdueshëm për një degjenerim të mundshëm të tumorit. Mjekët janë të këshilluar për të hequr atë gjithsesi, duke e quajtur "kohë bombë."

  Ka dy lloje të operacioneve për të hequr nga adenoma:

 • Heqja e së bashku me një pjesë të indeve të gjirit (karakter dyshuar malinje).

 • Heqja vetëm tumor.


 • Pas operacionit, fibroadenoma gji nuk mërzit gruaja nuk kërkon ndonjë trajtim shtesë (me përjashtim të mbajtur trupin në periudhën e rehabilitimit), por përjashtimi është fletë fibroadenoma: në këtë rast duhet që vazhdimisht të kryer inspektimin, dhe nëse do të kishte parakushte për malignancies - për të hequr ato.
  Rreziku i rishfaqjes së sëmundjes pas operacionit nuk është e madhe.

  Fibroadenoma kanceri i gjirit dhe shtatzënia


  Shtatzënia është shoqëruar me perestroenyem hormonal, kështu që nganjëherë kësaj periudhe fibroadenoma. Në këtë rast, mjekët vlerësojnë se madhësia e tumorit, dhe nëse situata lejon, vë operacion, v. Të. Kjo është një stres i madh për nënën dhe fëmijën. Kur një grua ndalesa të ushqyer të gjirit, ajo të hyjë në fuqi.
  Nëse tumori është aktive në rritje dhe dyshohet të natyrës malinje, pas 3 muaj të shtatzënisë kryer trajtim kirurgjik.

  Mjete Fibroadenoma Trajtimi popullore


  Sëmundja e tillë duhet të trajtohet kryesisht nga metodat mjekësore. Drejtuar vëmendjen në fuqinë e çlirimit nga fibroadenoma duke përdorur mjete popullore, pacienti mund të humbasë kohë dhe data komplikime të zhvilluar. Prandaj, përdorimit të metodave tradicionale, ato duhet të konsiderohen të vogla:

 • Mix në pjesë të barabarta alte rrënjë, jamball, lule kamomil dhe frytet e kopër, vlim për 10 minuta dhe për të marrë 1 ch. L. 3 herë në ditë.

 • Gjithashtu për trupin e femrës është e dobishme për të pirë një zierje e kone hop, gjethe nenexhik dhe rrënjë sanëz si çaj çdo ditë, por jo më shumë se 1 herë në ditë.


 • Këto receta, si mënyra e njerëzve të tjerë të dobishme për të gjithë trupin, por kur është fjala për shtetet precancerous, përdorimi i tyre si një trajtim parësor të papërshtatshme.