Fibrozë gjirit

Gjëndër qumështit në femrat pëson disa ndryshime gjatë gjithë jetës. Kjo është për shkak të veprimit të hormoneve të indit dhe praninë e sëmundjeve gjinekologjike. Në gjendje normale mbizotëron në të gjirit ind gjëndrave, të alternuara me lidhës ose fijor. Përafërsisht gjysma e grave 20 deri 50 vjet kanë parë një shtim të indit lidhor dhe formimin e vulave në gjoks. Këto ndryshime fibriotike në gji të quajtur mastitë dhe shpesh nuk vihet re edhe gjatë inspektimit të një mjeku.

Simptomat


Ato ndodhin më shpesh në fazën e dytë të ciklit. Ndryshimet moderuar gjinjtë fijor shpesh nuk shfaqen. Por, duke parë disa shenja të mastitit, duhet të konsultoheni me një mjek për shkak se kjo sëmundje mund të jetë një shenjë paralajmëruese e kancerit.
Çfarë mund një grua të ndjehen:

 • Dhimbje në një gji ose të dyja mund të jenë të dobëta apo të djegur;

 • të rritur madhësinë e gjirit, ënjtje dhe puffiness;

 • mund të jetë një shkarkesë pak nga dalë;

 • kur shihet Preket fëmija vulë të vogël;

 • ënjtje dhe ndjeshmëri axillary limfatike nyjet.



 • Shkaqet e ndryshimeve të gjirit


  Telefononi ndryshime fijor të gjirit tek gratë mund të jenë faktorë të llojeve të ndryshme:


 • ndryshimet në sfond hormonale e grave të shkaktuara nga stresi apo pakënaqësi në jetën seksuale;

 • Organet gjenitale femërore;

 • plagosje gjoks, i veshur me rroba të ngushta;

 • sëmundjet endokrine dhe sëmundje të mëlçisë;

 • aborti;

 • trashëgim.



 • Përhapur ndryshimet fibrotike në gji karakterizohet nga një numër i madh i subjekteve të vogla. Shpesh ata janë të vendosura në gjoks e sipërme dhe të diagnostikuar me vula prekje dhe morbiditetit. Nëse një grua në gjoks është përhapja e indit dhjamor, atëherë tregojnë praninë e fibro-yndyrore ndryshimet e gjirit. Nëse ato ndodhin në gratë gjatë menopauzës, kjo nuk është konsideruar si një sëmundje.


  Një tjetër lloj i mastitë - ndryshime fibrocystic gjirit. Formimi kist është rrumbullakuar, nuk janë të lidhura me fibra. Ajo nuk zhduket, por mund të rritet gjatë ciklit.

  Trajtimi i fibrozë

  Në praninë e sëmundjes, madje edhe në qoftë se ajo nuk e mërzit dhimbje grua, ju duhet të shkoni përmes trajtimit. Pa këtë, cysts dhe ndryshimet fibriotike mund të zhvillohet në tumore kanceroze. Trajtimi konsiston në sjelljen përsëri në nivele normale hormonale e grave dhe të respektuar dietën. Duhet të përjashtohen nga dieta e kafe, kakao, çaj, ushqimeve yndyrore dhe tymosur. Në rastin e strukturave të mëdha në gji të prodhuar heqjen e tyre kirurgjikale.