Vula në gji

Vula në gji, pavarësisht nga madhësia dhe butësi, është një shkak serioz për të vizituar mjekun. Compaction parë zbuluar dhe diagnostifikimit të kryer, më efektive trajtimi do të jetë. Përjashtimet janë nënshkrimin gjirit të ushqyerit të gjirit që shpesh lindin për shkak të gabimeve në të ushqyerit. Nën simptoma të caktuara dhe natyrën e vulave mund të përcaktojë nëse pasojë vulën e sëmundjes.

Sëmundjet shoqëruar nga konsolidimi në gji


Mastopatia është sëmundja më e zakonshme që është karakterizuar nga rritja e indit të gjirit. Shfaqja e konsolidimit të shumta të dhimbshme në gji të lidhur me ciklin menstrual tipik i mastopathy shpërndarë. Kur mastopathy nyjore vula e vetme nuk janë të lidhura me ciklin menstrual, nuk Preket fëmija në pozicionin e shtrirë në shpinë dhe jo ngjitur në lëkurë apo dalë.

Kist është një vulë lëng-mbushur që është ndjerë kur palpyrovanyy. Nëse gjoks vula dhemb dhe të bëhet e dendur, kështu që është e nevojshme për të hequr lëngun nga kist.
Fibroadenoma është një tumor dhe lystovydnuyu nyjore formë beninje shquar e sëmundjes. Formë fletë tenton të rritur me shpejtësi dhe është e shoqëruar nga një ngjyrë kaltërosh të lëkurës në zonën e prekur. Forma kryqëzim është e karakterizuar nga konturet e qarta të rrumbullakosura nënshkrimin, pa dhimbje, celular.
Kanceri i gjirit është shoqëruar me rritjen e qumështit epiteliale qumështit. Ka gunga dhe forma përhapur e kancerit. Vula në formë gunga nuk ka rrugë të qartë, të dendura, të shoqëruar me ndryshime në lëkurë, ndoshta përfshijnë nënshkrimin dalë apo gjoksin. Në formë përhapur e tumorit është pa dhimbje, po rritet me shpejtësi dhe metastasizes. Ndryshimet e lëkurës gjirit si edhe, ju mund të përjetojnë ënjtje, skuqje. Në moshën e vjetër mastytopodibnyy kancer të përbashkët që i jep të rritet në një ekzaminim të plotë të mastitit.

Sëmundje të tilla si thoraco-epigastrike thrombophlebitis, lypohranulema, si dhe fybroadenolypoma shoqëruar nga ndryshimet në indin e gjirit dhe formimin e trashje. Për të parandaluar zhvillimin e sëmundjeve të inkurajuar për të kryer ekzaminimin mujore vetë e profilaktike këmbë prekje të gjirit dhe të shtrirë. Nëse vëreni ndonjë ndryshim, dhimbje, vulën në gjoks ose nën gji, duhet të kërkojë mammologist për diagnozën. Duke përdorur ultratinguj, mamografia, nëse është e nevojshme birë dhe biopsi do të diagnostikuar dhe trajtim të përshkruara.

Vula në gji gjatë ushqyerjes me gji


Në edicionin e revistës mjekësore vijnë shumë shpesh i lë nënat e reja të alarmuar: "Ndihmë, dhënien e gjirit, dhe u shfaq konsolidimin", "Nuk ishte një vulë në gjoks, çfarë duhet të bëjmë?", "Qumështi i gjirit zbulohet Seal mund të vazhdojë të ushqyerit të fëmijës? ". Shumica e frika janë të pabaza, dhe shkaku më i zakonshëm i vulave në gji është aplikimi i gabuar i fëmijës në gji. Kjo mund të tregojë deformim i nipples pas të ushqyerit, plasaritje, dhimbje dhe parehati. Kur ushqimi thith duhet të vendosen thellë të mos zdavlyuvaly ngushticën. Pas ushqyerja me gji duhet të jetë e thithi butë dhe pa dhimbje shtrirë pak. Pasaktë ushqyerit karakteristike kur nënshkrimin e një të drejtë të lënduar apo të majtë të gjirit, alternuar. Që fëmija është aplikuar kryesisht në një gji të sëmurë, gjoksi tjetër mund të jetë i plotë, pas të ushqyerit, e cila çon në stagnim e qumështit. Prandaj është e rëndësishme që të dy gjinjtë pas gjirit ishin më të shkatërruar.

Kur bllokimi i ducts qumësht duket konsolidimin dhimbshme në gji. Në raste të tilla është gjithashtu e nevojshme që të i kushtoj vëmendje të se sa mirë fëmija merr gjirit. Bllokim të qumështit mund të shkaktojë inflamacion.
Vula në të ushqyerit e gjirit mund të jetë për shkak të zgjerimit të qumështit. Kjo është ajo ku qumështi është prodhuar se mund të vendosen në kanal, për shkak të asaj kanal është shtrirë, duke shkaktuar dhimbje. Në situata të tilla është e nevojshme për të vënë fëmijën në vendin e parë në zemrat e dhimbshme, shtrihen me ngjeshje.

Me ushqimin e duhur, mbyllja në gji nuk duhet të jetë. Nëse ka ngecje apo bllokim i ducts qumësht, kontaktoni konsulent në gji për të eliminuar gabimet e mundshme kur të ushqyerit. Ku vula nuk janë të lidhura me stagnimin e qumështit, ka një përkeqësim të gjendjes së përgjithshme të trupit, ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj.
Trajtimi në kohë i vulës gjoksit është e nevojshme për të parandaluar zhvillimin e sëmundjeve dhe të shkatërrimit të indeve të shëndetshme. Kujdesi rregullt rregulloret pajtueshmërisë gjirit dhe inspektimin sistematik, të dyja në mënyrë të pavarur dhe të shëndetit, të ruajtur shëndetin dhe bukurinë e gjirit.