Heqje e pjesshme e gjirit

Operacioni i quajtur operim të gjirit - heqjen e një pjese të pranisë së indikacione specifike. Në mënyrë tipike, heqje gjirit tregohet për trajtimin e sëmundjeve tumorale. Ka heqje sektoriale dhe radikal i kancerit të gjirit. Në kryerjen operim radikale, si emri nënkupton, të hequr një pjesë të konsiderueshme të gjirit. Kur heqje pjesshme zbatuar qasje orhanosohranyayuschyy sepse polusfernoy sektor të vogël hequr kancerin e gjirit.

Heqje e pjesshme e gjirit


Kështu, nën heqje të pjesshme të kuptuar pjesshme (sektoriale) heqjen e gjirit, e cila është e nevojshme për shkak të zhvillimit të kancerit. Në gjoksin e sektorit mjekët ndryshme kuptojnë grimcat e ndryshme nga 1/6 deri në 1/8 e pjesëve. Nuk ka rëndësi nëse një tumor të gjirit mirë apo i keq - në këtë proces duhet të i kushtoj vëmendje për të hequr zonën e prekur për të shmangur të keqen e skenarëve.
Heqje e pjesshme të kryera:

 • për trajtimin e kancerit dyshuar kur është e nevojshme për të saktë diagnoza nëpërmjet përdorimit të materialit të nxjerrë;

 • për trajtimin e tumoreve beninje;

 • për trajtimin e kancerit të gjirit (si operacionet, duke ruajtur organin).


 • Heqje radikale të gjirit, pasi ajo duhet të theksohet, është një gjysmë e tretë apo edhe të hequr e gjirit. Kjo hequr rastësisht dhe një muskul të vogël gjoks dhe indeve yndyrore, dhe madje edhe ato nyjet limfatike të cilat janë të vendosura në zonat e Chuck, subclavian dhe axillary.
  Tani heqje sektoriale e kancerit të gjirit janë prodhuar dhe të caktojë më shpesh. Ajo mund të bëhet në fazat e hershme të kancerit (kur ajo nuk është më shumë se 3 cm). Nuk duhet të respektojnë kushtet e mëposhtme për heqje radikal është jo vetëm i mundur, por edhe i dha rezultatin e dëshiruar:


 • tumor është lokalizuar në sheshin e sipërme e jashtme;

 • duhet të konfirmohet nga mungesa e metastases në nyjet limfatike;

 • Madhësia e gjirit duhet të jetë i mjaftueshëm për kirurgji;

 • duhet të garantohet mundësia e terapisë rrezatuese pas operacionit.


 • Heqje radikal kryhet nën anestezi të përgjithshme, por le të mbajë operim të pjesshëm nën anestezi lokale (prokainë ose lidocaine). Aktualisht sugjerojnë kryerjen e këtij operacioni nën të ashtu-quajtur gjumë terapeutik. Anestezi lokale nuk është i zbatueshëm në rastin e neoplasms nepalpyruemoho, dhe kur transaksioni është për të ruajtur trupin. Anestezi të përgjithshme gjithashtu tregon kur një pacienti është alergjik ndaj të gjitha barnave për anestezi lokale.

  Heqje e kancerit të gjirit: Implikimet


  Në përgjithësi, efektet negative heqje e gjirit janë të njohura:

 • ndryshojë formën e gjirit;

 • wrinkling në thithi dhe depresion;

 • mbresë shëmtuar në qepje të gabuar;

 • limfatike ndenjur (kur të hiqni nyjet limfatike);

 • plagë infeksion para ose pas operacionit, e cila shkakton që ata të acarohet;

 • Formimi hematoma për shkak të gjakderdhjes gabuar ndaluar gjatë operacionit.


 • Nëse kryhet operim të pjesshëm të gjirit, pasojat mund të shfaqet si dhimbje, gjakderdhje Zhvillim.

  Sigurisht, gjirit pas ndryshimit të pjesshëm heqje në një farë mase, por kjo mund të injorohen kur është fjala për të shpëtuar jetën e pacientit.