Vetë gjirit

Zemrat e grave - organ i ndjeshëm i cili reagon ndaj çdo luhatjet të hormoneve në trup. Prandaj, ndjeshmëri të gjirit mund të ndodhë edhe në gra të përkryer të shëndetshme. Ndërsa zhvillimi i proceseve patologjike në gji mund të shkojnë pa u vënë re. Veçanërisht e rëndësishme për çdo vajzë dhe grua është fort dëgjoni me trupin tuaj dhe gjirit të rregullt vetë.

Kur dhe si për të kryer vetë gjoksin?


Pyetja se si për të kryer vetë gjirit duhet të qëndrojë në frontin e një vajze që ka hyrë në moshën riprodhuese. Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtojë vëmendje të gjinjve të tyre për ata që janë periudha të parregullta dhe të sëmundjeve të tjera gjinekologjike. Çdo grua duhet të dini se të prekë gjoksin e saj të jetë në gjendje për të zbuluar vende të dyshimta.

Vetë duhet të kryhet çdo muaj, nga cikli menstrual 5 deri në 12 ditë. Gratë në menopauzë me amenorrhea fiziologjik çdo ditë të muajit me të njëjtën frekuencë. Provimi i gjirit përfshin një inspektim vizual dhe prekje.
Zemrat shqyrtim

 • Është e nevojshme për të hequr në bel dhe të shqyrtojë zemrat dhe të brendshme. Në bra duhet të kërkoni njollat ​​që tregojnë praninë e shkarkimit nga nipples.

 • Ju duhet të compress dalë me dy gishta, kujdes të mos dëmtojë atë, por e vështirë të mjaftueshme për të shtrydh përzgjedhje, nëse ka.

 • Tjetra, inspektojë nipples, ata nuk duket ndonjë ndryshim në madhësi, formë, ngjyrë. Në nipples shëndetshme nuk duhet të jetë vula, patches, ulcerat.

 • Pastaj lëkura e gjirit duket. Vini re skuqje, ënjtje, i dobët, rrudhur, përfshirë komplote vulën.

 • Ulët krahët përgjatë trupit dhe të inspektojë gjinjtë në pasqyrë: zemrat njëjtën madhësi, ata nuk ndryshojnë në formë, ata janë të vendosura në një nivel.

 • Ngritja duart tuaja deri dhe të vëzhgojë se si ndërrime gjoks - të dyja në lartësi apo jo.

 • Ndiqni të gjithë të njëjtën këmbë anash në pasqyrë - majtas dhe djathtas.


 • Si hetim gjirit?


  Vazhdo i shtrirë në shpinë vetë. Dora e kancerit provim vendosur në bërryl dhe pidkladayetsya nën kokën e tij. Kur keni nevojë për të vënë jastëk banesë supe ose rul. Të shtyn të kundërta me dorë të lehta lëvizjet rrethore të gishtave hetuar gjithë gjoksin, duke përfshirë sqetull. Touch gjirit nuk përmban zonat kompakt dhe nodules.
  Udhëzime se si për të kryer vetë gjirit, ndërsa në këmbë në dush, është e ngjashme. Një dorë duhet të marr një gjoks të dytë hetim nën një dorë e ngritur. Për lehtësi, ju mund të njomet shqip lëkurës me sapun ujë.

  Mos harroni se vetëm nuk mund të jenë të vetë-mjaftueshme. Mammologist duhet të marrin pjesë të paktën një herë në tre vjet dhe pas 40 vjet, është e këshillueshme që t'i nënshtrohen provimit nga një specialist për çdo vit. Duke u lidhur studimet në gratë e rritura bashkangjitur mamografisë dhe gjirit ultratinguj, të cilat janë mbajtur 1-2 herë në vit dhe të tregohet.