Çaj gjoksin - pasojat

Birë i gjirit - një studim diagnostik për grimcat e indeve nga tumoret në gji. Kjo metodë jep rezultate shumë të sakta. Përdorin atë për të përcaktuar qelizat mirë apo i keq.

Biopsi të gjirit është përshkruar në identifikimin e vulave të dyshimta gjoks, nyje. Ndonjëherë birë kryer për të hequr lëngjeve të tepërta nga formacionet cistike.

Procedura nuk kërkon trajnim të veçantë. Është e rekomanduar për të mos marrë një javë të birë drogë që hedh lëng gjakut (aspirina dhe droga të tjera). Biopsia mund të bëhen gratë shtatzëna dhe lactating që vuajnë nga alergjitë për anestezi.


Si mund të birë e kancerit të gjirit?


Ka dy lloje kryesore të birë:


  • Gjobë, në të cilën përdoret gjilpërë thinnest. Ajo është futur në nënshkrimin e kancerit të gjirit, dhe mjeku merr sasinë e kërkuar të materialit. Të gjitha manipulimet janë kryer me gjoksin e ultrazërit.

  • Tolstoyholnaya zbatohen nëse kërkon një sasi të madhe të indeve. Biopsi të bëjë me hala të trasha, të pajisur me një pajisje të prerjes. Apo të aplikoni armë të veçantë biopsi. Në atë kohë kjo procedurë kërkon anestezi lokale. Scars mbi gjoksin e tij pas testit nuk do të. Të gjitha veprimet e mjekut shpenzon duke u fokusuar në treguesit e pajisjes tejzanor.


  • Pasojat çaj gjoksin    Kjo metodë e provimit është e padëmshme, pasi dëmet e përjashton të enëve të gjakut dhe mbaresa nervore. Ndonjëherë pas një gji shpuese mund të shfaqen ënjtje ose bruising në vendin e injektimit. Disa kohë do të qëndrojnë ujth. Kjo është normale.
    Në raste shumë të rralla, përdorimi i pajisjeve jo-steril mund të futen infeksionin. Nëse pas trajtimit që ju mori një ethe, të jetë i sigurt për të kontaktoni doktorin tuaj.

    Mos kini frikë nga ky provim. Birë i gjirit është më shumë sesa frustruese dhimbshme. Por shumë informativ. Rezultati kryesor i ekzaminimit të gjirit do të përgjigjet në pyetjen - ju apo sëmundje onkologji.